/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/VIDEO/ Un festival al borșului ucrainean s-a desfășurat la Chișinău

missing
20 iunie 2021, ora 21:01

Un festival al borșului ucrainean s-a desfășurat aseară cu ocazia zilelor culturii Ucrainei la Chișinău. Pe lângă portul și muzica tradițională, gospodinele au luat cu ele și rețete vechi de bucate specifice culturii țării vecine, iar vizitatorii s-au delectat cu câte o porție generoasă de borș.

Vă invităm să gustați borșul nostru tradițional cu pampușki!

Gospodinele venite din diferite colțuri ale țării au adus cu ele și rețetele tradiționale de borș ucrainean. Astfel, acestea s-au întrecut la gătit două tipuri de supă. Într-un pavilion se lucra de zor la prepararea borșului așa cum o pot face doar ucrainenii din zona de nord a țării.

Iar alături, gospodinele găteau la foc iute borș specific zonei de centru a Moldovei.

Din meniu nu au lipsit nici tradiționalele pampușki, care nu sunt altceva decât bucăți de pâine amestecate cu mujdei.

Deși ploaia le-a cam dat planurile peste cap organizatorilor, vizitatorii au fost serviți cu câte o porție generoasă de borș. 

Organizatorii spun că scopul acestor evenimente a fost de a promova dezvoltarea dialogului intercultural dintre Moldova și Ucraina. Participă expeți din Ucraina, are loc un forum de tineret dintre Consiliul Național de Tineret din Moldova și cel al Ucrainei care au elaborat proiecte comune, care au dezvotat parteneriate. Acesta este și scopul festivalului nostru, pe lângă demonstarea culturii, să arătăm cât de multe lucruri au în comun popoarele noastre.

Seara s-a încheiat cu prezentarea unui film documentar despre cultura Ucrainei. În Moldova locuiesc peste 200 de mii de ucraineni, aceasta fiind cea mai numeroasă minoritate etnică din țara noastră.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram