Irina Vlah și Aureliu Ciocoi s-au întâlnit cu Ministrul Afacerilor Externe al Republicii Turcia. Despre ce au discutat

Irina Vlah, Guvernatorul Găgăuziei și Prim-ministrul interimar, Aureliu Ciocoi, s-au întâlnit cu Excelența Sa dl Mevlüt Çavusoğlu, Ministrul Afacerilor Externe al Republicii Turcia. La începutul discuției, Bașcanul a mulțumit Excelenței Sale, dlui Çavusoğlu, pentru invitația de a participa la lucrările Forumului Diplomatic din Antalya și pentru oportunitatea de a participa la discutarea problemelor sociale și economice actuale.

Foto:

Irina Vlah a informat despre finalizarea construcției și termenii punerii în funcțiune a noului complex sportiv de la Comrat, construit cu suportul poporului Turciei și inițiativa personală a Președintelui Turciei, Excelența Sa dl Recep Tayyip Erdoğan.

Başcanul Găgăuziei a invitat conducerea Republicii Turcia să viziteze Republica Moldova să participe la inaugurarea stadionului și la punerea pietrei de temelie a Colegiului Industrial.
În cadrul întâlnirii, Excelența Sa dl Mevlüt Çavusoğlu și-a exprimat interesul pentru cooperarea în sectorul bancar. În prezent, sunt în desfășurare negocieri pentru deschiderea unei bănci turce în Republica Moldova.

De asemenea, dl ministrul Mevlüt Çavusoğlu a declarat că este posibilă planificarea vizitei Președintelui Turciei în Moldova pentru deschiderea stadionului din Comrat.

În cadrul discuției, părțile au făcut și un schimb de opinii cu privire la situația epidemiologică. Domnul Mevlüt Çavusoğlu a confirmat disponibilitatea autorităților turce, ca răspuns la solicitarea Bașcanului Găgăuziei, Irina Vlah, de a oferi Moldovei un lot de vaccin Covid-19.


Pub