Principală  —  IMPORTANTE   —   UPDATE/ O clădire s-a prăbușit…

UPDATE O clădire s-a prăbușit în Belgia. Un tânăr de 29 de ani din R. Moldova a murit, unul este rănit, iar altul ar fi sub ruine

portugalia

Tragedie în Anvers, Belgia, după ce o clădire aflată în construcție s-a prăbușit. Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene anunță că printre victime sunt și doi cetățeni din R. Moldova.

UPDATE: S-a aflat că urma prăbușirii un tânăr de 29 de ani, din R. Moldova, care muncea pe schele, a murit.

„Confom informațiilor preliminare, la moment, a fost recuperat de sub dărâmături corpul unui cetățean din R. Moldova. Printre cei răniți transferați în regim prioritar la mai multe spitale din Antwerpen, a fost identificat un alt cetățean moldovean, grav rănit în zona capului, internat la spitalul din localitate”, anunță Daniel Vodă, purtător de cuvânt al MAEIE.

„Potrivit autorităților locale, operațiunea de căutare este în desfășurare, nefiind identificat un al treilea cetățean moldovean cu dublă cetățenie (portugheză), presupus a fi prins sub dărâmături”, mai scrie Vodă.

Din motive încă necunoscute, o parte a clădirii s-a prăbușit și a doborât schelele pe care se aflau muncitorii. 3 au fost găsiți decedați, 12 au fost recuperați în viața, iar alți doi sunt în continuare dați dispăruți. Pompierii au adus și câini ca să-i caute.

Potrivit unui muncitor, schela s-a prăbușit brusc în timp ce muncitorii erau ocupați să curețe fațada. Asta în timp ce un alt grup de muncitori lucrau la demolarea unei podele, din care patru oameni au fost dați dispăruți.