fbpx

O clădire s-a prăbușit parțial în Belgia. Trei moldoveni, printre victime: unul a decedat

O clădire a uni școli aflate în construcție s-a prăbușit în orașul belgian Anrwerpen. Printre victime sunt și cetățeni ai Republicii Moldova și României, potrivit Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene de la Chișinău.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Echipa Ambasadei R. Moldova în Regatul Belgiei s-a deplasat la fața locului și este în contact cu patronul societății de construcție, precum și a întreprins demersuri în regim de urgență pe lângă autoritățile locale, pentru a obține informații privind cetățenia, identitatea și starea de sănătate a persoanelor afectate în accident.

Potrivit informațiilor preliminare, a fost recuperat de sub dărâmături corpul unui cetățean din Republica Moldova. Printre cei răniți transferați în regim prioritar la mai multe spitale din Antwerpen, a fost identificat un alt cetățean moldovean, grav rănit în zona capului.

Conform autorităților locale, operațiunea de căutare este în desfășurare, nefiind identificat un al treilea cetățean moldovean cu dubla cetățenie (portugheză), presupus a fi prins sub dărâmături.

Precizăm că o parte a clădirii s-a prăbușit, din cauze încă necunoscute, și a doborât schelele pe care erau muncitori portughezi.

12 persoane au fost scoase de sub dărămături, iar opt dintre ele au ajuns la spital, în stare gravă, iar un altul a murit. Alți cinci oameni sunt încă în ruine, iar pompierii au adus și câini să-i caute.

Un muncitor susține că schela s-a plăbușit brusc în timp ce muncitorii erau ocupați să curețe fațada. Asta în timp ce un alt grup de muncitori lucrau la demolarea unei podele, din care patru oameni au fost dați dispăruți.

Articole asemănătoare

Back to top button