fbpx

Maia Sandu a semnat în Italia un acord în domeniul securității sociale. Ce oportunități deschide moldovenilor din peninsulă

Președinta Maia Sandu a semnat, în vizita sa din Italia, Acordul în domeniul securității sociale dintre R. Moldova și Italia. Potrivit șefei statului, documentul este așteptat de concetățenii noștri care au muncit sau muncesc în Italia și le oferă posibilitatea ca, obținând o pensie în această țară, să o poată primi și acasă, dar și invers – să poată primi în Italia pensia din Republica Moldova.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Documentul a fost semnat alături de ministrul italian al Muncii și Politicilor Sociale, Andrea Orlando.

„Fiecare stat va calcula și va achita pensia proporțional perioadei de asigurare, realizate pe teritoriul propriu și doar în baza contribuțiilor achitate legal. În plus, în baza acestui tratat, vor mai fi acordate pensia de dizabilitate cauzată de o afecțiune generală, pensia și indemnizația de dizabilitate cauzată de un accident de muncă sau boală profesională. Astfel, concetățenii noștri vor putea alege pe teritoriul cărui stat să primească pensiile și prestațiile sociale la care au dreptul”, a scris Sandu pe pagina sa de Facebook.

„Am mulțumit ministrului Orlando și echipelor ambelor țări pentru munca depusă pentru finalizarea acestui acord. Am agreat, totodată, să continuăm să consolidăm relațiile de colaborare bilaterală în domeniul protecției sociale și al muncii, atât de importante pentru comunitatea noastră din Italia”, a mai scris ea.

Precizăm că în cadrul vizitei sale din Italia, Sandu a avut o întrunire și cu cetățenii moldoveni care locuiesc în această țară.

Articole asemănătoare

Back to top button