/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/FOTO/ IGSU: Echipe de salvatori patrulează zonele unde nivelul apei în râuri, lacuri și iazuri ar putea crește

missing
19 iunie 2021, ora 17:17

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) monitorizează situația în țară în urma precipitațiilor căzute. Angajații IGSU sunt pregătiți să intervină în cazul în care cetățenii se află în situații de risc.

Pentru prevenirea riscului de inundații salvatorii din subdiviziunile teritoriale monitorizează starea digurilor și barajelor de protecție și îndeamnă gestionarii bazinelor acvatice să acorde o atenție sporită asupra întreținerii acestora. Echipe de salvatori efectuează patrularea zonelor, în regiunile unde nivelul apei în râuri, lacuri și iazuri ar putea crește.

La moment nu sunt raportate situații de risc în preajma bazinelor acvatice din țară. Totodată oamenii sunt îndemnați să informeze autoritățile în cazul unei eventuale situații de criză. În urma precipitațiilor înregistrate în ultima perioadă, în raioanele unde au fost raportate prejudicii, lucrează comisiile pentru situații excepționale pentru estimarea pagubelor.

În caz de urgență cetățenii sunt rugați să apeleze Serviciul 112. Pentru prevenirea și lichidarea riscurilor în subdiviziunile IGSU din țară sunt antrenați în regim de 24 de ore 395 de angajați cu 145 unități de tehnică.

Sursa: dse.md

Sursa: dse.md

Sursa: dse.md

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram