image
Sursa foto: BBC

Porcul care a supraviețuit 36 de zile sub dărâmături, în 2008, a murit de bătrânețe, în China

Zhu Jianqiang, porcul devenit celebru după ce a supraviețuit 36 ​​de zile sub dărâmături, în urma unui puternic cutremur produs în 2008 în China, a murit, miercuri, de „bătrânețe și epuizare”, informează BBC.

Anunțul decesului celui supranumit „Strong-Willed Pig” („Porcul cu voință puternică”) a fost făcut de reprezentanții muzeului din Sichuan, care devenise căminul animalului domestic. Porcul Zhu Jianqiang a trăit 14 ani. Hashtagul „Strong-Willed Pig has died” („Porcul cu voință puternică a murit”) a avut peste 430 de milioane de vizualizări pe platforma socială chineză Weibo. „RIP, ești miracolul vieții și simbolul puterii”, a scris un utilizator.

În 2008, în momentul salvării, porcul Zhu Jianqiang a fost privit drept un simbol al speranței și rezistenței. Asta după ce animalul a supraviețuit sub dărâmături 36 de zile doar cu lemne arse și cu apă de ploaie. Salvatorii au spus că în momentul în care l-au scos dintre dărâmături, porcul era atât de slab, încât semăna mai degrabă cu o capră. Din cauza blocării între dărâmături, animalul a suferit traume severe. Ulterior, Zhu Jianqiang a fost cumpărat de un muzeu din orașul Chengdu, provincia Sichuan, și folosit ca atracție turistică, scrie libertatea.ro.

În 2011, oamenii de știință au clonat porcul, producând șase purcei care păreau să semene izbitor cu tatăl lor – având toți câte un semn de naștere între ochi. În urma cutremurului cu magnitudinea 7,9 produs în 2008 în provincia chineză Sichuan, în jur de 90.000 de oameni au murit sau au fost dați dispăruți.

Noutăţile partenerilor

comentarii: