image
Sursa foto: Reuters

Primarul Moscovei spune că orașul se confruntă cu o nouă variantă a coronavirusului, mai agresivă și mai infecțioasă

Primarul Moscovei spune că orașul se confruntă cu o nouă variantă a coronavirusului, mai agresivă și mai infecțioasă. Este cel mai probabil vorba de varianta Delta (indiană). Se așteaptă ca astăzi să fie anunțat cel mai mare număr zilnic de infectări de la începutul pandemiei. Rușii refuză să se vaccineze.

Capitala rusă a raportat duminică 7.704 de noi infectări, cel mai mare număr într-o singură zi de la Crăciun, și aproape jumătate din cele 14.723 de cazuri înregistrate la nivel național.

Primarul Moscovei, Serghei Sobyanin, a declarat că numărul cazurilor de vineri va fi mai mare de nouă mii, cel mai mult înregistrat de la începutul pandemiei. Până la începutul lunii iunie, orașul a înregistrat rar mai mult de trei mii de noi cazuri pe zi.

“A sosit o nouă mutație, o nouă tulpină este activă. Este mai agresivă, este mai greu de recuperat, se răspândește mai repede. Este mult mai probabil să pătrundă în sistemul imunitar al unei persoane”, a spus Sobyanin, potrivit agenției de știri RIA, la o întâlnire cu sectorul HoReCa.

Deși primarul nu a precizat la ce variantă a virusului s-a referit, șeful autorității pentru supravegherea sănătății consumatorilor, prezent și el la întâlnire, a declarat că numărul cazurilor de coronavirus atribuite variantei Delta (indiană), crește semnificativ în întreaga țară, scrieBiziday.

Municipalitatea își mărește rapid numărul de paturi din spitale, pentru a fi pregătită pentru un posibil aflux de pacienți. “Această dinamică este destul de neașteptată, dat fiind faptul că peste 60% dintre moscoviți fie au trecut deja prin boală, fie au fost vaccinați. Nu ne așteptam la o creștere a numărului de cazuri, ci la o scădere”, a mai spus Sobyanin. Totuși, doar 14% dintre moscoviți s-au vaccinat cu cel puțin o doză de vaccin, față de o rată de vaccinare de 11%, la nivel național, asta deși vaccinul Sputnik V a fost disponibil la liber încă din decembrie, la Moscova.

“Suntem foarte aproape de a lua decizii mai stricte, temporare, dar mai stricte”, a spus Sobyanin.

Autoritățile de la Moscova au anunțat ieri obligativitatea pentru fiecare instituție de a vaccina în cel mult o lună cel puţin 60% dintre angajaţii din comerț, educație, sănătate și transport public.

Noutăţile partenerilor

comentarii: