image
Sursa foto: Getty Images

Olanda - Austria 2-0. "Portocala mecanică" este calificată în optimi la EURO 2020. Alaba a provocat un penalty

Olanda nu i-a dat nicio șansă Austriei în grupa C de la EURO 2020. "Portocala mecanică" nu a forțat, a învins cu 2-0 și este calificată în "optimi".

Olandezii au început în forță și au obținut penalty în minutul 9, după o greșeală a celui mai scump jucător din lot, David Alaba (55 de milioane de uro). Depay a transformat fără emoții lovitura de la punctul cu var, iar până la pauză a mai ratat două ocazii mari, dinmtre care una cu poarta goală.

Nici Wijnaldum nu a fost mai norocos și a șutat în blocaj. În repriza secundă, Blind și De Ligt l-au scos în evidență pe portarul austriac, care a parat incredibil de două ori în aceeași fază.

Diferența de valoare s-a văzut, iar "portocala mecanică" a făcut 2-0 în minutul 67, prin Dumfries. Austria, care n-a avut niciun șut pe poartă, a avut cea mai mare ocazie și singura în minutul 71, când lovitura de cap a lui Kalajdzic a fost deviată aproape de Wijnal, iar olandezul a fost la un pas de autogol.

Olanda - Austria s-a terminat 2-0, iar "portocala mecanică" e calificată în sferturi, cu două victorii din două meciuri.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: