image
Sursa foto: Getty Images

UEFA amenință Guvernul Marii Britanii că va muta finala EURO 2020! Motivul și unde s-ar putea disputa marele meci

Finala EURO 2020 este programată la Londra, pe ”Wembley”, pe 11 iulie, dar situația actuală din Marea Britanie ar putea duce la mutarea locului de disputare.

Potrivit publicației britanice The Times, UEFA a informat Guvernul de la Londra că finala EURO 2020 nu se va mai disputa în Anglia dacă cei 2.500 de invitați ai forului continental pentru ultimul act nu vor fi exceptați de la perioada de carantină de 10 zile, impusă în prezent în Marea Britanie din cauza pandemiei de COVID-19.

După informarea primită de la UEFA, miniștrii de la Londra au început deja să poarte discuții în acest sens, pentru a stabili dacă este optimă decizia de a-i excepta de la carantină pe cei 2.500 de invitați UEFA, printre care sponsori, oficiali ai FIFA și ai forului continental, politicieni și reprezentanți ai televiziunilor deținătoare de drepturi pentru competiție.

Dacă răspunsul venit de la Londra va fi negativ, UEFA este pregătită să mute finala EURO 2020 la Budapesta, acolo unde restricțiile sunt relaxate considerabil, cel puțin în comparația cu ceea ce se întâmplă în restul Europei.

De altfel, Budapesta este singurul oraș, cel puțin deocamdată, care nu a impus restricții în ceea ce privește numărul de spectatori care pot intra pe ”Pușkaș Arena”, astfel că la primul meci găzduit, Ungaria - Portugalia, au asistat aproape 60.000 de spectatori.

În planificarea actuală, stadionul ”Wembley” ar trebui să găzduiască, pe lângă partidele Angliei din faza grupelor, două jocuri din optimi, semifinalele și finala Campionatului European.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: