image
Sursa foto: Profimedia Images

Kremlinul dă vina pe „nihilism” pentru noua explozie de cazuri de Covid din Rusia

Kremlinul a dat vina pe „nihilism” pentru noua creștere puternică a numărului nou de cazuri de coronavirus.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, s-a referit la campania rusească de vaccinare drept nu atât de eficientă pe cât se aștepta și a spus că Vladimir Putin monitorizează situația.

„Nihilismul total, nivelul scăzut de vaccinare se află în spatele acestor noi creșteri. Nu trebuie să uităm nici viclenia acestui virus”, a spus Peskov, citat de Digi24

Peskov a vorbit, de asemenea, și a susținut posibilitatea limitării accesului la anumite zone persoanelor nevaccinate pentru a crea „zone libere de coronavirus”.

„Cea mai rea segregare a rușilor este aceea dintre cei dependenți de ventilatoare la terapie intensivă și cei sănătoși. Aceasta este segregarea pe care trebuie să o evităm cu orice preț”, a adăugat Peskov.

Deși este prima țară care a înregistrat un vaccin și a dezvoltat propriul ser, Sputnik V, Rusia nu a reușit să vaccineze un procent suficient din populația sa pentru a opri transmiterea rapidă a virusului.

Anterior, autoritățile locale din Moscova au ordonat tuturor celor care lucrează cu publicul să fie vaccinați împotriva Covid-19, aceasta fiind una dintre cele mai dure decizii luate la nivel global în privința obligării angajaților de a se vaccina.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: