Vindeau droguri prin Telegram: Patru tineri din Bălți, reținuți

Patru tineri din Bălți, cu vârste cuprinse între 18 și 20 de ani, au fost reținuți pentru 72 de ore. Tinerii făceau parte dintr-un grup infracțional, specializat în comercializarea drogurilor în zona de nord a țării.

Foto: politia.md

În cadrul acțiunilor de urmărire penală, polițiștii au stabilit că bănuiții, în perioada de timp, din luna ianuarie și până în prezent, au creat magazine online prin aplicația „Telegram”, utilizând terminale valutare, plasau drogurile în ascunzișuri, astfel evitând contactul direct cu consumatorii.

În rezultatul perchezițiilor efectuate la domiciliile și automobilele acestora, oamenii legii au depistat și ridicat 57 de pachețele cu droguri, 19 120 de lei, cartele bancare, documente bancare, telefoane mobile de pe care erau administrate magazinele virtuale, carnete cu înscrisuri a drogurilor realizate, cartele SIM, sticuri, un cântar electronic, precum și materiale pentru ambalarea substanțelor narcotice.

Pe acest caz, oamenii legii au inițiat o cauză penală pentru ”Circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare”.

Conform legislației penale în vigoare, aceștia riscă închisoare de la 7 la 15 ani.

Totodată, au fost demarate acţiuni speciale de investigaţii și de urmărire penală în vederea documentării tuturor circumstanțelor și identificarea altor persoane implicate.

Acțiunile de reținere au avut loc cu sprijinul angajaților BDS „Scorpion” a IGC. 



Pub