Un bărbat din Orhei, salvat de medicii de la urgență. Suferea de o patologie cardiacă

Un bărbat, în vârstă de 63 de ani, din Orhei, a fost salvat de echipa SAMU după ce a avut amețeli și și-a pierdut cunoștința. S-a întâmplat ieri în jurul orei 16:51. Neîntârziat rudele acestuia au solicitat intervenția ambulanței.

Foto: UNIMEDIA

Echipa SAMU Orhei a ajuns la locul solicitării în 10 minute.

Medicul echipei de asistență medicală urgentă a evaluat pacientul și a stabilit diagnosticul prezumtiv patologie acută cardiacă. 

În timpul examinării, la pacient a survenit inopinat o stare critică prin instalarea stopului cardio-respirator. Imediat au fost inițiate măsuri de resuscitare cardio – respiratorie și cerebrală (masaj cardiac; ventilație artificială a plămânilor; defibrilare; administrarea medicamentelor), care au fost soldate cu succes.

Ulterior, după restabilirea și menținerea funcțiilor vitale, pacientul a fost transportat asistat în cadrul Unității de Primire Urgente al IMSP Spitalul Raional Orhei. Reiterăm faptul că pe parcursul transportării, echipa SAMU Orhei a monitorizat  parametri vitali și în stare stabilă a predat pacientul la spital pentru continuarea tratamentului în condiții de staționar”, menționează CNAMUP.


Pub