(audio) Discuția telefonică dintre Platon și Grigoriu: „Ați făcut o muncă inutilă. Totul este apușoară”. Ce-i spune deputata
Deputata Platformei DA, Inga Grigoriu, care este și președinta comisiei de anchetă Laudromat a depus o plângere la Procuratura Generală, după ce Veaceslav Platon a sunat-o, încercând să o intimideze. Platon a publicat astăzi convorbirea celor doi din care reiese că omul de afaceri a fost cel care a inițiat discuția. Acesta a întrebat-o de ce nu îl invită la audieri în comisia parlamentară, în contextul unor acuzații. Inga Grigoriu i-a explicat că în comisie au fost audiați cei din instituțiile statului, iar ultimul nu deține o funcție în acest context. Ulterior, Platon a numit-o mincinoasă, iar Grigoriu i-a spus să se adreseze la alte organe, nu la comisie.
Foto: colaj

„Comisia noastră a avut 160 de zile la dispoziție timp în care noi am colaborat cu instituțiile statului responsabile pe segmentul spălării de bani. Toate actele au fost trimise în adresa instituției cercetate în baza lor am scris raportul. În luna aprilie am avut ultimele audieri. Noi am invitat responsabili instituțiilor, oameni care sunt cu un anumit statut, noi nu suntem organ de anchetă. 

Misiunea comisiei a fost să interacționeze cu instituțiile statului și cu reprezentații implicit a celor care au avut o anumită responsabilitate în anii de referință. Ceilalți care sunt indicați anumite nume asta este treaba Procuraturii”, spune Grigoriu.

„Ați invitat toți escrocii din oraș, speram că o să vă țineți de cuvânt și o să mă invitați. În toate comentariile pe care le-ați făcut ați menționat numele meu de familie, de aceea voiam să am dreptul să îmi expun poziția. Comunicarea voastră publică a fost mincinoasă, inventată, neprofesionistă”, a spus Platon.




Pub