Nu i-a plăcut cum îi vorbește și i-a dat cu toporul în cap: La Edineț, un bărbat de 55 de ani și-a ucis tovarășul de beție

Inspectoratul de Poliție Edineț a primit un apel telefonic, ieri, în jurul orei trei, în care un bărbat le-a comunicat polițiștilor despre un omor. Crima a avut loc ieri în satul Constantinovca.

Foto: UNIMEDIA

Imediat la fața locului s-au deplasat reprezentanții legii pentru stabilirea tuturor circumstanțelor. 

În urma examinării cazului s-a stabilit că, la 17.06.2021, în jurul orei 09:00 un bărbat cu vârsta de 55 de ani, a venit în ospeție la un cunoscut de 58 ani, în satul Konstantinovka, raionul Edineț, unde se afla încă o persoana. Ulterior toți trei au consumat băuturi alcoolice.

Pe la ora 15:00 între bărbatul de 55 de ani și persoana care se afla tot în ospeție, de aceeași  vârstă, a apărut un conflict din motivul că victima i-a adresat bănuitului cuvinte necenzurate. 

Astfel, bănuitul având asupra sa un topor, i-a aplicat victimei, două lovituri în regiunea capului cu partea tăioasă, drept urmare cauzându-i o leziune în partea dreaptă a capului. Făptașul a lăsat victima să zacă la podea în domiciliul barbatului la care a venit în ospeție părăsind locuința și deplasându-se pe jos în direcția satului Trinca, raionul Edineț. 

La fața locului a intervenit echipa AMU Fetești, care a acordat primul ajutor victimei, la scurt timp acesta a decedat. 

La examinarea preliminară exterioară a cadavrului de către medici, au fost constatate leziuni doar în regiunea capului, pe alte părți ale corpului alte leziuni corporale nu au fost depistate.

În urma măsurilor întreprinse a fost reținută și stabilită identitatea suspectului și anume, bărbatul de 55 de ani, domiciliat în satul Greblești, raionul Strășeni, care locuiește de aproximativ doi ani în satul Constantinovca, raionul Edineț și activează în calitate de cioban La stânile din împrejurimi, fără a avea un loc permanent de trai.  Suspectul nu este la prima abatere de la legislație. 

Pe acest caz a fost pornita o cauza penală pentru omor, bănuitul a fost reținut pentru 72 ore.


Pub