Ceban, despre acuzațiile de „ilegalitate” de la MECC: Ca și fraierii de la Ministerul Economiei... căutați-vă de treaba, vă rog!

Ion Ceban a venit cu o reacție după ce Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și-a exprimat dezacordul privind edificarea și inaugurarea sculpturii „Veronica Micle”, amplasată în scuarul Mihai Eminescu din capitală, acțiune întreprinsă cu încălcarea normelor legale. Edilul capitalei îndeamnă funcționarii să-și caute de treabă ca și fraierii de la Ministerul Economiei care până astăzi nu au rezolvat problema asfaltului. „Cătați-vă de treabă, vă rog, și vă rog să contribuiți măcar cu ceva la educație, la cercetare, la cultură”.

Foto: Facebook/Iv Ceban

„Am citit un comentariu amuzant al Ministerul Culturii, Educației și Cercetării vizavi de această sculptură a Veronicăi Micle, amplasată în centrul orașului Chișinău. M-am amuzat de acest comentariu pentru că ministerul a venit cu o poziție fermă, așa cum poate veni un minister de forță, un minister important în Republica Moldova, care trebuie să promoveze, să apere cultura și monumentele istorice. Eu cred că și florile și copacii trebuiau să fie consultați cu Ministerul Culturii.

Ministerul Culturii de fapt ar trebui să se ocupe de protecția monumentelor de stat. Eu am multe obiecții, la multe activități ale Ministerului Culturii în acest sens pentru că stau în paragină monumentele noastre, iar unele dintre ele au fost chiar distruse. De aceasta, dragi domni, ca și fraierii de la Ministerul Economiei care până astăzi nu au rezolvat problema asfaltului cătați-vă de treabă, vă rog, și vă rog să contribuiți mă car cu ceva la educație, la cercetare, la cultură și să faceți acest lucru bine. Deja de o decizie dubioasă pe care o emite o comisie sau alta nu mai vorbesc”, a comentat Ion Ceban într-un live pe pagina sa de Facebook, aflându-se în scuarul Mihai Eminescu, unde a fost instaurat monumentul.

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și-a exprimat dezacordul privind edificarea și inaugurarea sculpturii „Veronica Micle”, amplasată în scuarul Mihai Eminescu din capitală, acțiune întreprinsă cu încălcarea normelor legale.


Pub