(foto) „Care este legătura dintre PAS și Biserică”. PACE: „600 mii broșuri electorale ce conțin imagini cu Maia Sandu, inclusiv de la inaugurare, tipărite de PAS”

PAS este, din nou, învinuit, că folosește în campania electorală imagini cu președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, „ceea ce este o încălcare a legii, iar cheltuielile pentru tipărirea acestor materiale nu sunt reflectate în raportul financiar al formațiunii”. Partidul Acasă Construim Europa a depus o contestație la Comisia Electorală Centrală.

Foto: PACE

„Este vorba despre 600 de mii de broșuri ale PAS, care conțin imagini de la inaugurarea președintelui Sandu. Asta în timp ce legea interzice folosirea imaginii autorităților publice și a instituțiilor în scop de propagandă electorală. Ținând cont de faptul că Maia Sandu a fost candidatul PAS pentru funcția de președinte, acest lucru poate fi calificat drept partizanat politic în favoarea PAS.

Partidul Politic PACE roagă CEC să ia act de aceste nereguli și să verifice dacă PAS a reflectat aceste cheltuieli în rapoartele sale financiare”, se menționează într-un comunicat PACE.


Anterior și Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor a depus o contestație similară la CEC, însă aceasta a fost respinsă. BESC a contestat refuzul organului electoral în instanța de judecată și a ajuns până la Curtea Supremă de Justiție.

Liderul interimar PAS, Igor Grosu, a respins recent aceste acuzații, menționând că este vorba doar despre continuitatea mesajelor promovate în campania prezidențială.


Pub