04:09:00 20.04.2024
Stiri

"Omul lui Dodon" de la CEC, acuzat că ar face tot posibilul pentru a BLOCA deschiderea secţiilor de votare peste hotare: "​Lebedinschi caută nod în papură – vrea scrisoare de la Merkel sau de la Biden..."

Actualitate 18.06.2021 12:47 Vizualizări4682 Autor: Ziarul National


Fostul consilier al lui Igor Dodon, secretarul Comisiei Electotale Centrale (CEC), Maxim Lebedinschi, este acuzat că ar încerca în continuare blocarea deschiderii mai multor secţii de votare peste hotare, deşi Curtea de Apel Chişinău a obligat autoritatea electorală să deschidă cel puţin 191 de secţii.

"Este incredibil ce face omul lui Dodon, Maxim Lebedinschi, în continuare. În cadrul consultărilor cu Ministerul Afacerilor de Externe, i se spune tranșant – ministerul poate obține autorizările necesare pentru toate cele 191 de secții de votare de peste hotare propuse, precum și că există resursele financiare necesare. Pentru toate.

Exact așa s-a făcut în toate scrutinele de până acum, inclusiv la alegerile prezidențiale. Lebedinschi, în schimb, caută nod în papură – ba că îi trebuie hârtie scrisă de la autoritățile statelor străine (scrisoare de la Merkel sau de la Biden de exemplu – sic!), ba că banii nu sunt de unde trebuie (probabil că vrea să fie din kuliok). Adică Lebedinschi face tot posibilul pentru a bloca deschiderea secțiilor de votare așa cum a decis Curtea de Apel Chișinău ieri", a declarat vicepreşedintele PAS, Sergiu Litvinenco.

CEC a organizat mai multe ședințe pentru a stabili cum să procedeze după decizia Curții de Apel care a obligat instituția sa deschide mai multe secții electorale peste hotare.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md