Anunț neașteptat de la Audi. Producătorul renunță definitiv la mașinile pe benzină și motorină

18 Iun. 2021, 16:40
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
18 Iun. 2021, 16:40 // Au Bani //  MD Bani

Constructorul auto german Audi a venit cu un anunț neașteptat. Compania va renunța definitiv la producția de mașini cu motoare pe benzină și motorină. Acest lucru se va întâmpla din anul 2026, au transmis reprezentanții producătorului de automobile, scrie playtech.ro.

De asemenea, nici mașinile hibrid nu mai sunt pe lista celor de la Audi, constructorul urmând să renunțe și la producția acestora.

Prin urmare, fiecare nou model pe care Audi îl va aduce pe piață va fi complet electric, deoarece toate tipurile de hibrizi vor fi eliminate treptat și în aproximativ cinci ani de acum înainte.

Este important de menționat faptul că în anunțul celor de la Audi se menționează în mod special că nu se lansează un nou model, astfel încât vei putea cumpăra în continuare un model existent cu un motor pe benzină (și poate un diesel), pentru doar câțiva ani după 2026.

Viitorul producției celor de la Audi va fi canalizat exclusiv de mașini electrice. Mobilitatea electrică prin tarnziția către zona verde este obiectivul principal al celor de la Audi, asumat de majoritatea marilor constructori de mașini, în contextul urgenței climatice.

Grupului german Volkswagen AG, din care face parte divizia Audi, are planuri mari de viitor. Numai pentru 2021, constructorul bavarez și-a propus să livreze aproximativ un milion de vehicule electrice.

Pentru a-și schimba gama de producție, cei de la Audi au pus la bătaie investiții consistente. Grupul a anunţat recent că şi-a majorat investiţiile planificate în tehnologiile digitale şi vehiculele electrice până la 78 de miliarde de euro în următorii cinci ani. Din această sumă uriașă, aproximativ 35 miliarde euro vor fi investite în mobilitate electrică.

În total, portofoliul grupului Volkswagen este alcătuit din 12 mărci. Cele mai cunoscute sunt Audi, VW, Porsche, Lamborghini, Bentley și Bugatti.

Realitatea Live

28 Mart. 2024, 17:13
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
28 Mart. 2024, 17:13 // Actual //  Lupu Eduard

Iubitorii de peisaje idilice beneficiază de un nou top al plajelor cu cele mai albastre ape din lume, realizat de o companie pentru închirierea de case de vacanță, transmite Rador. Autorii clasamentului au dorit să se bazeze pe criterii științifice, iar pentru aceasta au întocmit mai întâi o listă lungă cu cele mai populare și mai frumoase plaje din lume, după care a urmat analiza culorii apelor.

În acest scop, au preluat imagini brute, neprelucrate ale plajelor de pe Google Maps și apoi, folosind instrumentul digital pipetă pentru potrivirea culorii, au determinat nuanța exactă a apei pe care mai apoi au comparat-o cu nuanța declarată oficial ca fiind cel mai intens albastru (YInMn Blue).

În urma acestei analize, pe primul loc, s-a situat plaja Pasqyra (Mirror Beach) din apropiere de stațiunea Saranda din Albania. Urmează apoi două plaje grecești: Bouka de lângă orașul Messini din Peloponez și Kassiopi din Corfu.

Pe locul al patrulea se află Plage de la Vernette din Franța, urmată de plaja Kaputas din Turcia.

Top zece este completat de alte trei plaje grecești: Voulisma, situată pe locul șase, Foki, situată pe locul șapte și Ombros Gialos pe locul nouă, precum și de o plajă din Portugalia, Praia do Carvalho (locul opt) și una din Spania, Los Lances Beach, situată pe locul zece.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău