(video) Drag race: Lamborghini Aventador S vs Dodge Durango SRT Hellcat de la Hennessey

Lamborghini Aventador este un supercar deja cunoscut în toată lumea şi încă dorit de mulţi. Al său sunet inconfundabil, produs de motorul V12 natural aspirat de 6.5 litri, nu are cum să nu impresioneze, la fel cum îi este capacitatea de a porni de pe loc şi a demara în trombă.

La acest capitol din urmă este unul dintre cele mai bune automobile sport stoc din lume, de aceea, cei de la Hennessey Performance au decis să organizeze o întrecere cu un proiect proaspăt finisat pentru a arăta diferențele în termeni de launch.

În cursă a participat un Aventador S cu AWD şi 1.575 kg greutate (740 CP, 690 Nm, 0-100 km/h în 2.9 secunde), alături de un mai special Dodge Durango SRT Hellcat cu V8 HEMI Supercharged de 6.2 litri.

Actualmente cel mai puternic SUV de serie a fost preparat suplimentar de Hennessey pentru ca să producă 1.026 CP la 6.500 rpm şi 1.314 Nm la 4.200 rpm. Care îi sunt noile caracteristici dinamice nu se anunţă (standard face 0-97 km/h în 3.5 secunde), însă în total vor exista doar 50 de maşini astfel preparate de atelierul american, fiecare având o greutate de puţin peste 2.6 tone!

https://youtu.be/y8nU5PLLB0U

Mai multe curse de tip drag race vezi AICI.

Cmentariile sunt închise