(video) Premieră în Rusia: Noul Hyundai Creta care ar putea ajunge şi în Moldova

Într-un final, a doua generație Hyundai Creta a ajuns în spaţiul CSI, debutul său având loc în Rusia, acolo unde şi va fi produsă în specificaţie regională (în Sankt Petersburg)!

Amintim că acest crossover a debutat în primăvara anului 2019 în China, unde este vândut sub denumirea ix25, la începutul anului 2020 a sosit într-o versiune pentru India, apoi în octombrie 2020 a fost arătat modelul global.

Apropo, este necesar de notat că modelul Creta din prima generaţie s-a vândut doar în Rusia, din iunie 2015, în peste 355.000 de exemplare!

https://www.youtube.com/watch?v=BCkLTcNNUfQ

Caracteristici cheie:

  • Designul exterior general nu s-a schimbat cumva pentru specificația din regiunea noastră, însă originale pentru modelul rusesc sunt barele de protecţie, grila de radiator, dar şi hayonul uşor modificat pentru a include nişte secţiuni suplimentare ale stopurilor, unele care lipsesc pe maşinile din China sau India. Iar al treilea stop de pe hayon a fost mutat şi integrat în spoilerul superior. Încă o diferenţă ar fi denumirea CRETA cu litere de tipar de pe centrul hayonului.
  • Cu schimbul de generaţii dimensiunile maşinii nu s-au schimbat prea mult. Măsoară 4.300 (+30) x 1.790 (+10) x 1.620 (-10) x 2.630 (+20) mm în lungime, lăţime, înălţime şi ampatament.
  • Arhitectura șasiului a rămas aproximativ aceeași: structuri McPherson pentru suspensia frontală şi o configuraţie semidependentă cu bară de torsiune pentru puntea din spate (pe maşinile cu tracţiune faţă) sau multi-link (pe cele cu AWD numit HTRAC).
  • Jantele continuă să măsoare între 16 şi 17 inci, garda la sol nu s-a schimbat (190 mm), iar volumul rezervorului a fost redus cu cinci litri (50). Volumul portbagajului a crescut de la 402 la 433 de litri.
  • Designul planşei de bord este aproape la fel ca cel din maşina indiană, cu mai multe butoane fizice, deşi modelul chinez dispune de un monitor vertical tactil care ocupă toată consola centrală. În echipare de bază există un sistem multimedia cu ecran tactil de 8.0 inci, care suportă Apple CarPlay și Android Auto (cel de pe modelul de primă generaţie avea maxim 7.0 inci).
  • La alegere se vor oferi, cel puţin în Rusia, cinci nivele de echipare (Prime, Classic, Family, Lifestyle şi Prestige), alături de o versiune specială de start bazată pe echiparea de top, respectiv cu practic toate dotările incluse. Compoziția lor nu a fost încă dezvăluită, dar este clar că noul Creta va deveni mult mai bogat în dotări decât cel actual.
  • Printre opțiuni se va număra o cameră retrovizoare cu spălător, un acoperiș panoramic cu trapă, un sistem audio Bose cu opt difuzoare, panou de bord cu monitor de 7.0 inci, frâna de mână electrică cu funcție Auto Hold, sistem multimedia avansat cu un ecran de 10.25 inci (care acceptă accesul de la distanță de pe smartphone și conectarea simultană a două gadgeturi prin Bluetooth), etc.
  • Climatizarea automată rămâne deocamdată pe o singură zonă.
  • Gama de motoare nu a suferit modificări. Este compusă doar din benzinare natural aspirate Gamma 1.6 (121 CP/148 Nm în combinaţie cu AWD sau 123 CP/151 Nm în combinaţie cu tracţiune faţă, cutiile la alegere sunt: mecanică în şase trepte sau automată în şase trepte) şi Nu 2.0 (150 CP/191 Nm + cutie automată doar), care pot consuma şi benzină cu cifră octanică 92. Pe alte pieţe ar putea exista alternative turbo pe benzină şi diesel, numai nu în Rusia.
  • Orice combinaţie de motor şi cutie de viteze poate funcţiona fie cu tracţiune faţă, fie cu tracţiune integrală. Apropo, nici în China şi nici în India acest model nu există cu AWD.
  • Versiunile scumpe ale noii Creta mai dispun acum de un sistem Drive Mode Select care va permite schimbarea modurilor electronice de rulare: Eco, Normal și Sport. Cu toate acestea, cel mai dinamic crossover cu motor de 2.0 litri şi cu tracțiune față poate face 0-100 km/h în 10.7 secunde.

Pentru a produce noul Creta, uzina rusească Hyundai a fost modernizată, investițiile ajungând la 100 de milioane de dolari. Producţia în masă este programată să înceapă de la 1 iulie, iar vânzările de la sfârşitul verii. Preţurile urmează a fi anunţate.

https://youtu.be/gNe6MrhPkI0

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/