(video) Singurul BMW 520d xDrive cu motor V12 twin-turbo din lume poate fi al tău

Dacă vă amintiți, la început de noiembrie 2020 am scris despre acest automobil unic, pentru ca acum să aflăm că poate fi cumpărat! Da, da, singurul BMW 520d xDrive cu motor V12 twin-turbo din lume poate fi al tău pentru că se vinde în Moscova.

După cum aţi citit mai sus, acest sedan a fost din fabrică un simplu 520d cu tracţiune integrală, însă un entuziast a decis să-l transforme într-un mod în care să nu fie asemănător cu niciun alt Seria 5 stoc.

Modelul este vopsit în culoarea Mexico Blue din paleta BMW Individual. Corpul dispune de un kit exterior care nu se deosebește cu nimic de cel al unui M5 F90. Iar toate elementele cromate contrastante, precum grila de radiator, jantele de 21 inci, ramele geamurilor, corpurile oglinzilor retrovizoare, acoperişul şi altele au fost retuşate în culoare neagră.

Sub capotă se află un motor V12 twin-turbo de 6.6 litri care nu a fost niciodată montat din fabrică pe vreun BMW Seria 5. Acesta a fost preluat de la un sedan M760Li de generaţie actuală, astfel încât mașina rezultată a fost botezată 560V12, deşi ar fi mai corect de numit M560i xDrive. Propulsorul, conform descrierii din anunț, generează acum 855 CP și 1.250 Nm de cuplu în urma consumului de benzină obişnuită!

De asemenea, de la sedanul de top a fost preluată toată transmisia împreună cu şasiul – cutia de viteze, sistemul de tracțiune integrală, roţile directoare spate, suspensia pneumatică, stabilizatorii activi, etc. Frânele însă au fost împrumutate de la M5.

Drept rezultat al eforturilor depuse şi timpului investit, acest sedan este capabil acum să facă 0-100 km/h în 2.4 secunde, 0-200 km/h în 7.7 secunde, 100-200 km/h în 5.3 secunde şi să parcurgă 402 metri în mai puţin de 10 secunde cu anvelope stradale!

https://youtu.be/RIwierSXN8M

Habitaclul a rămas cel standard pentru Seria 5, deși echipamentul Sportline este unul bogat în sine. În plus, s-a reuşit transferul complexului de asistenți electronici ai şoferului de pe Seria 7: cruise control adaptiv, sistemul de menţinere în bandă, sistemul de parcare automată, cel de control automat a fazei lungi în faruri, de recunoaștere a pietonilor, etc. Toate funcţionează fără nicio eroare.

Pentru maşina din 2017, cu 10.000 de km pe odometru, se cer 6.3 milioane de ruble sau 72.720 de euro după cursul actual de schimb valutar. Conform vânzătorului, este un automobil pentru cei care doresc să aibă singura mașină din lume cu dinamică de M5 și confort de Seria 7.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/