fbpx

„Căutaţi-vă de treabă”: Ceban, după ce Ministerul Culturii a criticat sculptura „Veronica Micle”

„Căutați-vă de treabă, vă rog, și vă rog să contribuiți măcar cu ceva la educație”. Este reacția edilului Ion Ceban, după ce Ministerul Culturii, Educației și Cercetării (MECC) a criticat instalarea sculpturii „Veronica Micle” în scuarul Mihai Eminescu. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Ceban a subliniat că s-a amuzat pe seama opiniei publicate de MECC.

„Am citit un comentariu amuzant al Ministerul Culturii, Educației și Cercetării vizavi de această sculptură a Veronicăi Micle, amplasată în centrul orașului Chișinău. M-am amuzat de acest comentariu pentru că ministerul a venit cu o poziție fermă, așa cum poate veni un minister de forță, un minister important în Republica Moldova, care trebuie să promoveze, să apere cultura și monumentele istorice. Eu cred că și florile și copacii trebuiau să fie consultați cu Ministerul Culturii”, a scris Ceban.

„Ministerul Culturii de fapt ar trebui să se ocupe de protecția monumentelor de stat. Eu am multe obiecții, la multe activități ale Ministerului Culturii în acest sens pentru că stau în paragină monumentele noastre, iar unele dintre ele au fost chiar distruse. De aceasta, dragi domni, ca și fraierii de la Ministerul Economiei care până astăzi nu au rezolvat problema asfaltului căutați-vă de treabă, vă rog, și vă rog să contribuiți mă car cu ceva la educație, la cercetare, la cultură și să faceți acest lucru bine. Deja de o decizie dubioasă pe care o emite o comisie sau alta nu mai vorbesc”, a mai adăugat primarul.

Menționăm că sculptura este amplasată în scuarul Eminescu din capitală. Monumentul este realizat din bronz și o reprezintă pe Veronica Micle, așezată pe un scaun.

Autorul operei instalate în scuar este sculptorul Veaceslav Jiglițchi.

„Acum Eminescu nu va mai fi atât de singur”, a declarat acesta la dezvelirea monumentului.

Amintim că scuarul Eminescu din centrul capitalei a fost recent renovat de autoritățile publice locale. Lucrările au costat Primăria Chișinău circa 2,7 milioane de lei.

Articole asemănătoare

Back to top button