/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/DOC/ ANI a pierdut și la Curtea de Apel în cazul confiscarii celor 600 de mii de lei din averea democratului Diacov

missing
18 iunie 2021, ora 19:19

Autoritatea Națională de Integritate a pierdut și la Curtea de Apel Chișinău în fața lui Dumitru Diacov, în cazul solicitării sale privind confiscarea sumei de 600 de mii de lei din averea democratului. Magistrații Înaltei Curți au respins cererea ANI privind aplicarea sechestrului pe conturile bancare ale politicianului și au declarat-o neîntemeiată, menținând astfel neschimbată încheierea Judecătoriei Chișinău din 24 martie anul curent. Decizia, care este irevocabilă din momentul emiterii, a fost pronunțată joi, 17 iunie. 

„Colegiul subliniază că, instanța de fond corect a respins, ca fiind neîntemeiată, cererea recurentei-reclamante Autoritatea Națională de Integritate privind asigurarea acțiunii”, se arată în hotărârea Curții de Apel Chișinău.

„Colegiul reține că reclamanta a depus cererea de asigurare a acțiunii fără a confirma necesitatea aplicării măsurilor asiguratorii solicitate prin înscrisuri corespunzătoare, astfel încât nu este satisfăcută cerința privind justificarea aplicării măsurilor solicitate, or, scopul acestei instituții este de a conserva o anumită situație legală sau de fapt pentru a proteja drepturile părții interesate, drepturi tangențiale cu obiectul litigiului, se mai menționează în decizie.


Amintim că ANI a anunțat la sfârșitul lunii februarie că a verificat averea lui Dumitru Diacov, fost deputat democrat.

ANI a emis act de constatare în rezultatul unui control al averii și intereselor personale, care  a fost efectuat pentru perioada 2014 – 2019,  fiind extins și asupra soției parlamentarului.

În cadrul verificărilor efectuate și a documentelor obținute, inspectorul de integritate a constatat existența unei diferențe substanțiale, în mărime de peste 600 de mii de lei, între averea dobândită și veniturile obținute de către deputat și soția acestuia.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram