/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

/VIDEO/ Capitala, inundată după o nouă ploaie torențială. Ambuteiajele nu au putut fi evitate

18 iunie 2021, ora 22:03

După o nouă ploaie torențială, ce s-a abătut peste Capitală, circulația pe unele străzi a devenit anevoioasă. Cel mai greu a fost pe strada Albișoara, unde s-a acumulat un volum prea mare de apă, ce nu putea fi captată eficient. Șoferii s-au deplasat cu grijă și cu viteză redusă. Ploile vor continua să cadă peste Chișinău și în zilele ce urmează.

Acest șofer a avut ghinionul să dea cu roata chiar peste capacul de metal, pe care l-a mutat din loc. Îngrijorat că și-a avariat automobilul, bărbatul a oprit pentru a-l verifica.

Bazinul improvizat s-a format la intersecția dintre străzile Albișoara și Alexandr Pușkin, în preajma clădirii Apă Canal. S-a întâmplat după un șuvoi puternic de ploaie. Din cauză că debitul era prea mare, iar capacitatea de captare a apei a fost depășită, aceasta s-a acumulat într-un colector de canalizare și a ieșit la suprafață. Explicația ne-a fost oferită de purtătoarea de cuvânt a întreprinderii Apă Canal, care a precizat că nu a fost vreo avarie. Șoferii au circulat cu grijă prin apă, iar ambuteiajele nu au putut fi evitate.

Inundarea străzii Albișoara, proaspăt renovată, nu este o noutate pentru chișinăuieni. Deși pentru scurgerea apei au fost prevăzute peste 80 de guri de captare noi și trei conducte, sunt situații când sistemul de scurgere nu reușește să facă față, inclusiv din cauză că toată apa din partea de sus a orașului ajunge pe Albișoara. Anterior, când strada se umplea cu apă până la genunchi, primarul general al capitalei dădea vina pe debitul prea mare de apă. Capacitatea maximă de captare pe această stradă este de 17 litri pe m2. Respectiv, a recomandat șoferilor să se conducă de prognoza meteo și, dacă este posibil, să evite deplasarea prin zonă. Și pe alte străzi s-au format râuri de apă, în urma ploilor de astăzi, ce s-au abătut peste capitală.

Potrivit prognozei meteo, ploile vor continua în capitală și în zilele ce urmează. Abia de miercuri, chișinăuienii s-ar putea bucura de soare și de temperaturi ce vor depăși 30 de grade.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram