‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 28 martie, 2024
19.4 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriÎn sudul Ucrainei, fermierii nu pot începe recoltarea cerealelor din cauza ploilor

În sudul Ucrainei, fermierii nu pot începe recoltarea cerealelor din cauza ploilor

‹ adv ›
‹ adv ›

În regiunea Odessa, fermierii nu pot începe campania de recoltare a culturilor de toamnă din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, în special a ploilor, scrie latifundist.com.

„De la începutul lunii, au căzut peste 150 ml de precipitații – aceasta este norma pentru aproape șase luni pentru regiunea noastră. Orzul este gata din punct de vedere tehnologic, dar nu are suficient soare. Campania de recoltare a fost deja amânată cu aproximativ 2 săptămâni din cauza primăverii reci. În anii precedenți recoltarea era realizată în perioada 20-25 iunie, iar acum vom începe cu siguranță recoltarea de la 1 iulie. În același timp, nu se știe când exact, pentru că plouă continuu”, a explicat Victor Cojuharenco, fermier din sudul Ucrainei.

În nordul Ucrainei, situația cu recoltarea cerealelor de toamnă nu este la fel de critică ca la sud, deoarece campania începe de obicei cu o săptămână mai târziu.

Potrivit datelor meteo, până la finele lunii în zona de sud a Ucrainei vor mai cădea aproximativ 60 de ml de precipitații.

Potrivit unui comunicat, producătorii din regiunea Herson, Ucraina deja au estimat pierderile de recoltă care din cauza pătulirii cerealelor și dezvoltării bolilor ca urmare a umidității ridicate vor fi de 10% – 25% în acest sezon.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Comentarii