‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 26 aprilie, 2024
12.7 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriPetroliştii au scăzut preţul la carburanţi, după avertizarea ANRE

Petroliştii au scăzut preţul la carburanţi, după avertizarea ANRE

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Mai multe staţii PECO au scăzut astăzi preţurile la carburanţi, pentru prima dată în acest an.

Decizia vine după ce Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică a avertizat că va retrage licenţele companiilor petroliere care au făcut majorări ilegale în ultimele zile deşi instituţia a decis luni îngheţarea temporară a preţurilor, transmite TVR Moldova.

În perioada 14 – 16 iunie mai multe companii au majorat preţurile la benzină şi motorină, încălcând astfel o decizie a ANRE prin care s-a interzis orice scumpire până la aprobarea noii metodologii de calcul a preţurilor. Companiile petroliere au fost obligate să revină la preţurile vechi, până la miezul nopţii.

La una dintre benzinăriile care a majorat preţul la carburanţi, un litru de benzină putea fi cumpărat cu 20 de lei şi 60 de bani. Astăzi s-a ieftinit cu 24 de bani şi costă acum 20 de lei 36 de bani. Un litru de motorină se vindea cu 16 lei şi 99 de bani, astăzi s-a ieftinit cu 26 de bani şi costă 16 lei şi 73 de bani.

Companiile petroliere vizate nu au vrut deocamdată să facă comentarii. Directorul executiv al Asociaţiei Investitorilor Străini, Ana Groza a declarat că nu poate comenta acţiunile membrilor asociaţiei şi fiecare companie activează după propriile reguli şi decizii, asumându-şi riscurile.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›