‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 25 aprilie, 2024
13.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriProducătorii de căpșune și cireșe caută procesatori în țară și peste hotare

Producătorii de căpșune și cireșe caută procesatori în țară și peste hotare

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Ploile abundente afectează grav calitatea fructelor ușor perisabile, astfel că acestea, în mare parte, nu mai pot fi comercializate în stare proaspătă.

O bună parte din recolta soiurilor timpurii de cireș nu poate fi comercializată în stare proaspătă din cauza faptului că cireșele sunt crăpate.

Pentru fructele neafectate este problematic exportul deoarece acestea, practic, nu pot fi transportate la distanțe mari.

Câțiva producători de cireșe ne-au contactat pentru a afla dacă sunt în zonă fabrici de procesare gata că cumpere cireșele ce nu pot fi vândute în stare proaspătă.

Puteți identifica producătorii ce doresc să comercializeze cireșele crăpate în grupul Agrobiznes Horticultura (Viber).

Într-o situație similară s-au pomenit și producătorii de căpșune, pentru sute de tone recoltate zilnic nu pot fi găsiți cumpărători.

„Acum căutăm procesatori, fie în Moldova, fie în România sau alte țări. În Ucraina sunt suficiente căpșune, de aceea ne-am orientat spre alte piețe. Ieri am recoltat 40 de tone, astăzi cred că tot aproximativ 40 de tone vom recolta. Acestea nu pot fi exportate pentru consum în stare proaspătă, de aceea sperăm să identificăm cumpărători gata să cumpere căpșune pentru procesare”, ne-a spus Zinaida Plămădeală, director marketing al companiei PDG Fruits.

‹ adv ›

Dacă cunoașteți fabrici de procesare din Republica Moldova sau România disponibile să colaboreze cu producătorii, vă rugăm să transmiteți datele acestora de contact pe [email protected].

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›