image
Sursa foto: captură video

Replici între Năstase și Usatâi la Curtea de Apel; „Interlop cu pofte electorale”; „Cineva vrea să-și ridice ratingul”

Andrei Năstase și Renato Usatâi au făcut astăzi un schimb de replici, prin intermediul presei, pe holul Curții de Apel Chișinău, acolo unde se examinează problema numărului secțiilor de votare pentru Diasporă.

În timp ce Usatâi l-a acuzat pe liderul Platformei DA că tărăgănează examinarea dosarului, întrucât a depus astăzi încă o cerere de recuzare, Andrei Năstase respinge acuzațiile și spune că s-a condus strict după lege.

„Intenționăm să ajungem până în pânzele albe. Am pus în capul mesei legea, pentru că la CEDO vom fi întrebați dacă am epuizat toate căile din instanțele naționale, dacă am depus cereri de recuzare a judecătorilor”, a menționat Andrei Năstase.

Ulterior, liderul Platformei DA i s-a adresat lui Renato Usatâi.

„Ați obosit, da? Cine plătește acela arvonește. Am văzut. Îndemn presa să fie cu ochii pe toți concurenții electorali, mulți dintre ei fac jocul regimului Dodon. Pe mulți dintre ei o să-i vedem puși la o masă de FSB-ul rusesc, și Dodon, și Usatâi, Șor, Platon, Plahotniuc. Iată de ce toți cetățenii trebuie să conștientizeze pericolul pe care îl prezintă interlopii cu pofte electorale”, a adăugat Andrei Năstase.

„Tot ce s-a întâmplat astăzi este deja o tărăgănare a procesului. Dacă mergem pe varianta recuzărilor permanente, până seara se termină judecătorii de la Curtea de Apel. Mi se creează impresia că cineva nu are altă soluție decât să-și ridice ratingul. Este un show foarte ieftin și din partea justiției, dar și a unor concurenți electorali. Cineva crede că dacă la prezidențiale a fost chefir, acum o să fie Baltika zero. N-o să ajute nicio recuzare”, a venit cu replica Renato Usatâi.

Reamintim că, urmare a deciziei CEC, la Curtea de Apel Chișinău au depus sesizări Partidul Acțiune și Solidaritate, Platforma Demnitate și Adevăr, Blocul electoral „Renato Usatâi”, Partidul Unității Naționale, Alianța pentru Unirea Românilor și Partidul "Democraţia Acasă". Partidele cer ca, la alegerile din 11 iulie, în diasporă să fie deschise 190 de secții de votare, nu 146, cum a decis Comisia Electorală Centrală.

Noutăţile partenerilor

comentarii: