image
Sursa foto: jurnal.md/Nadejda Roșcovanu

Maia Sandu propune scutiri de taxe pentru cetățenii din diasporă care se întorc cu traiul în RM și vor să-și aducă bunurile

Cetățenii din diasporă care au hotărât să întoarcă pentru a se stabili cu traiul în Republica Moldova ar putea fi scutiți de plata mai multor taxe pentru bunurile de uz personal introduse în țară.

Un proiect de lege în acest sens a fost inițiat de președintele Republicii Moldova, Maia Sandu.

„Ne bucurăm când oamenii din diasporă decid să revină acasă. Dar, de multe ori, revenirea este un proces complicat. O problemă care ne este semnalată de mulți dintre cei care s-au întors în țară sunt taxele mari pentru bunurile pe care le-au acumulat lucrând peste hotare și pe care doresc să le aducă cu ei”, a declarat Maia Sandu.

Proiectul de lege prevede că persoanele care au locuit peste hotare cel puțin trei ani pot introduce în Republica Moldova, la revenire, cu anumite scutiri, bunuri personale, obiecte de uz casnic, mobilă, echipamente, câte o unitate de transport auto per familie.

„Sperăm să obținem sprijinul următorului Parlament pentru adoptarea acestui proiect de lege, iar pentru concetățenii noștri sperăm să fie un argument în plus ca să revină acasă”, a adăugat șefa statului.

Potrivit proiectului de lege, bunurile trebuie să fie în proprietate personală de cel puțin un an.

Noutăţile partenerilor

comentarii: