image
Sursa foto: Profimedia

O jurnalistă din SUA l-a întrebat pe Putin de ce toți rivalii săi sunt morți sau în închisoare: „De ce vă este frică?”

Jurnalista ABC News, Rachel Scott, l-a confruntat miercuri pe președintele rus Vladimir Putin cu privire la represiunea exercitată împotriva oponenților săi politici.

„Lista adversarilor dvs. politici care sunt morți, arestați sau condamnați este lungă... iar acum îi împiedicați pe cei care îl susțin pe liderul opoziției ruse Alexei Navalnîi să candideze", a spus Scott. „Deci, întrebarea mea este, domnule președinte, de ce vă este atât de frică?”, relatează CNN, potrivit Digi24.

Întrebarea adresată de Scott a venit în timpul conferinței de presă susținută de Putin, după întâlnirea liderului rus cu președintele american Joe Biden.

Putin a răspuns descriind organizația fondată de Navalnîi. Apoi referire la protestele Black Lives Matter și a spus că există „dezordine” și „distrugeri” în SUA după moartea lui George Floyd.

Putin a spus că Rusia a „compătimit” SUA și nu dorește ca astfel de demonstrații să aibă loc în interiorul granițelor sale.

Scott a respins eschiva lui Putin și i-a spus liderului rus: „Nu mi-ați răspuns la întrebare, domnule”.

„Dacă toți adversarii dvs. politici sunt morți, în închisoare, otrăviți - asta nu transmite un mesaj că nu vreți o luptă politică corectă?”, a insistat Scott.

Putin a invocat apoi atacul din 6 ianuarie asupra Capitoliului, făcând o paralelă între insurecționiștii arestați și opozanții politici ai lui Putin închiși în Rusia.

„Cât despre cine ucide pe cine și cine aruncă pe cine în închisoare, oamenii au venit la Congresul SUA cu cerințe politice", a spus Putin. „Se confruntă cu pedepse cu închisoarea de până la 20, poate chiar 25 de ani. Sunt numiți teroriști domestici. Aceștia sunt acuzați de o serie de alte infracțiuni", a adăugat el.

Noutăţile partenerilor

comentarii: