image
Sursa foto: Getty Images

Dialogul purtat de Christian Eriksen cu medicul care i-a salvat viața, imediat după resuscitare: ”Ai revenit printre noi?”

Christian Eriksen a fost aproape de o tragedie în prima repriză a meciului Danemarca - Finlanda de la EURO 2020.

Mijlocașul danez a suferit pe teren un stop cardio-respirator și a putut fi resuscitat de către echipa medicală, care a intervenit prompt. Jens Kleinefeld, unul dintre medicii UEFA de la meci, a vorbit în premieră despre moment și a dezvăluit scurtul dialog purtat chiar pe gazon cu Christian Eriksen, imediat după ce fotbalistul lui Inter a fost readus la viață.

”Cam după 30 de secunde, jucătorul și-a deschis ochii și i-am putut vorbi direct. A fost un moment marcant, pentru că în astfel de situații, în astfel de crize, șansele de supraviețuire sunt mici. L-am întrebat 'deci, ai revenit printre noi?'.

Eriksen a răspuns 'da, m-am întors. La naiba, am doar 29 de ani'. Atunci am știut că nu i-a fost afectul creierul și că și-a revenit complet”, a declarat Jens Kleinefeld, potrivit Fox.

Christian Eriksen s-a prăbușit pe gazon în minutul 43 al duelului de la Copenhaga, care, în cele din urmă, s-a reluat și a fost pierdută de Danemarca cu 0-1. După ce a fost resuscitat pe gazon, mijlocașul de la Inter Milano a fost transportat de urgență la spital, acolo unde se află și în prezent, într-o stare medicală stabilă.

După ce starea medicală a lui Christian Eriksen a fost stabilizată, următoarea întrebare care s-a pus este dacă mijlocașul va mai putea juca fotbal.

Sanjay Sharma, cardiologul care l-a monitorizat pe Christian în perioada 2013 - 2020, când danezul a jucat la Inter, este sceptic că Eriksen va mai putea evolua, existând riscul unui recidive.

”Dacă așa ceva s-a petrecut în urma unui efort intens la un meci de fotbal de cel mai înalt nivel, niciun medic nu ar dori ca acest episod să se repete.

Dar asta nu înseamnă că viața lui în fotbal se încheie. Poate deveni antrenor, comentator, poate fi implicat și în alte funcții.

Probabil el nu a conștientizat ce s-a întâmplat, mai are nevoie de timp să proceseze. Dar eu cred că va fi extrem de dificil ca el să mai continue să joace la Inter după ce s-a întâmplat. Sunt și țări care impun restricții în acest sens”, a recunoscut Sanjay Sharma, într-un interviu acordat AS.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: