image
Sursa foto: bfmtv.com

Diamant de peste 1.000 de carate descoperit în Botswana; Este al treilea cel mai mare din lume

Compania Debswana, producătoare de diamante a anunţat, miercuri, că a descoperit un diamant de 1.098 de carate, considerat a fi al treilea ca mărime din lume. Piatra prețioasă, care a fost găsită pe 1 iunie, a fost prezentată preşedintelui statului Botswana, Mokgweetsi Masisi, în capitala Gaborone.

Acesta este cel mai mare diamant recuperat de Debswana în istoria sa de peste 50 de ani de funcţionare”, a declarat Lynette Armstrong, directorul executiv al companiei Debswana Diamond.

Această piatră rară și extraordinară, înseamnă foarte mult în contextul diamantelor și al Botswanei. Aduce speranță unei națiuni greu încercate”, a mai adăugat Lynette.

Ministrul mineralelor din Botswana, Lefoko Moagi, a declarat că piatra prețioasă a venit într-un moment foarte bun pentru Botswana, după ce pandemia a scăzut anul trecut vânzările de diamante.

Diamant uriașDiamant uriaș

Cel mai mare diamant descoperit vreodată a fost diamantul Cullinan, de 3.106 carate, găsit în Africa de Sud în 1905, iar al doilea ca mărime este 1.109 carate, Lesedi La Rona, găsit în Botswana în 2015.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: