image
Sursa foto: Getty Images

Dezvăluirea lui Simon Kjaer, ”eroul și liderul”, după ce i-a făcut respirație lui Christian Eriksen! ”Rămâne în mine!”

Simon Kjaer a suferit un adevărat șoc atunci când colegul, dar mai ales prietenul său, Christian Eriksen, a căzut inert pe teren și a făcut stop cardiac.

Fundașul central de la AC Milan, al cărui gest a atras foarte multe reacții superbe, e convins că nu va putea uita niciodată momentul de groază din meciul Danemarca - Finlanda 0-1.

"Au fost câteva zile speciale, în care fotbalul nu a fost cel mai important lucru. A fost un șoc care va rămâne în mine toată viața, va rămâne în noi toți.

Singurul lucru care e important și care contează cu adevărat este că el este OK", a dezvăluit Kjaer.

Fundașul de 32 de ani a fost primul care a intervenit. Până la sosirea echipei medicale pe gazon, Kjaer a intervenit și s-a asigurat că Eriksen nu și-a înghițit limba, după care a recurs la câteva încercări de resuscitare și i-a făcut respirație gură la gură. Apoi, s-a dat la o parte când au intervenit doctorii.

Kjaer a fost protagonist și în momentele care au urmat, când au ajuns medicii pe teren. Toți jucătorii Danemarcei au făcut un adevărat scur uman în jurul lui Eriksen și au mascat cu niște cearșafuri mari momentul în care acesta a fost scos pe targă de pe teren.

"Sunt mândru de felul în care am reacționat ca echipă și de cum am rămas uniți în aceste momente dificile. Sunt afectat și recunoscător pentru tot sprijinul", a spus Kjaer.

Kjaer nu a stat însă cu mâinile în sân nici după intervenția echipei medicale. A realizat imediat că pe stadion se află o persoană care suferă cel mai mult, soția lui Eriksen, Sabrina. Așa că, alături de Kasper Schmeichel, portarul lui Leicester, s-au dus imediat la marginea terenului pentru a o consola pe aceasta.

Eriksen și-a revenit după ce a primit îngrijiri pe teren timp de 18 minute, iar apoi a fost dus la spital. Mijlocașul ofensiv de 29 de ani va fi operat pe inimă.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: