Hotelul Național a scos Primăria pe terenul acuzațiilor. Chironda: „Nu m-am angajat la cineva acasă la prășit via. Ca să demolezi, trebuie să știi ce va fi în loc”

Viceprimarul Victor Chironda declară că nu este împotriva demolării hotelului Național, însă trebuie să fie respectată o procedură și „să știi ce va fi în locul clădirii”. Ce ține de zvonurile privind demisia acestuia, Chironda afirmă că a venit la Primărie, la invitația lui Ceban, pentru a schimba lucrurile pentru oameni, iar acum are obligația de face claritate în jurul Hotelului Național.

Foto: Unimedia

„Nu pot să știu dacă voi fi demis, nu am văzut așa zvonuri, de ce să îmi dau demisia? Eu nu m-am angajat la cineva acasă la prășit via, eu am venit să schimb lucrurile pentru oamenii din Chișinău. M-a invitat el să facem un lucru comun. Obligația mea acum e să facem claritate în aceste procese, dacă Dogotaru a încălcat și să luam măsurile necesare. Vreau să înțelegem cum s-a primit așa că noi anul trecut împreună cu Dogotaru am analizat că corect și responsabil e că nu poți să demolezi hotelul până nu ai aprobat un plan urbanistic de detaliu, nu e o simplă clădire, e un complex, lângă un nod de transport, într-o zona centrală, este o clădire foarte frumoasă - simbol al orașului, sunt terenuri. Nu că nu trebuie demolat, dar trebuie respectată o procedură, ca să demolez trebuie să știi ce va fi în loc”, a declarat Chironda, la Cutia Neagră de la TV8.

Viceprimarul Victor Chironda a venit cu o replică la declarațiile făcute de către primarul capitalei Ion Ceban. Acuzat că ar fi lipsit nemotivat de la muncă zile întregi, Chironda spune că din cauza infectării cu Covid-19, concediul planificat pentru 13-26 mai a fost amânat, iar la 29 mai, după ce s-a tratat a solicitat prelungirea concediului nefolosit, pentru a putea reveni la muncă pe 14 iunie. „Dacă voia să afle detalii despre starea mea de sănătate nu avea decât să răspundă la telefoane și mesaje”, a scris Chironda într-o postare pe facebook.

Edilul capitalei, Ion Ceban, a spus că va oferi mai multe comentarii despre declarațiile făcute de adjunctul său, Victor Chironda, ce vizează demolarea Hotelului Național, la întoarcerea din deplasarea din România. Până atunci însă, primarul i-a sugerat lui Chironda să vină cu explicații pe absențele nemotivate de la serviciu, „întrucât acestea au pus pe stop mai multe proiecte urbanistice importante”.


Pub