(doc) Șase funcționari de la Primărie vor investiga de ce Chironda a lipsit nemotivat de la serviciu: Nu voi demisiona

Viceprimarul capitalei, Victor Chironda susține că în cadrul Primăriei Chișinău a fost format „un grup de lucru care are ar avea drept scop elucidarea circumstanțelor absenței de la serviciu, precum și în vederea consecințelor faptei constatate”. Dispoziția fiind semnată de primarul capitalei, Ion Ceban. 

Foto: UNIMEDIA

Chironda susține că a aflat despre această dispoziție după ce a fost invitat în biroul viceprimarului Ilie Ceban la ședința unui grup de lucru special creat.

„Am mers în biroul respectiv cu ferma convingere că primarul a dispus o anchetă de serviciu pentru a examina faptul anunțat de mine în conferința de presă de marți, și anume, depășirea atribuțiilor de serviciu de către Arhitectul-șef Svetlana Dogotaru în procesul de pregătire a Autorizației de desființare a Hotelului Național.

În biroul viceprimarul Ilie Ceban se aflau el și alți 6 colegi, funcționari ai primăriei. Ei mi-au adus la cunoștință Dispoziția primarului general nr. 547-dc din 17 iunie 2021 prin care se dispune crearea unui grup de lucru care are drept scop elucidarea circumstanțelor absenței de la serviciu a dlui Victor Chironda, Viceprimar al municipiul Chișinău, precum și în vederea consecințelor faptei constatate”, a scris Chironda pe pagina sa de Facebook. 

Viceprimarul capitalei a mai menționat că Ion Ceban cât și șefa de la resurse umane au fost la curent cu faptul că acesta a solicitat prelungirea concediului aprobat inițial.

„Am fost mirat să aflu acest lucru, așa cum atît primarul general cît și șefa de la resurse umane erau la curent cu faptul că eu am solicitat prelungirea concediului aprobat inițial din cauza concediului de boală intervenit. Am anunțat grupul de lucru că voi consulta avocatul meu și voi veni cu o explicație oficială pe acest subiect.

Imi pare foarte rău că în loc să inițieze investigarea unei probleme grave, precum falsificarea actelor și depășirea cu bună intenție a atribuțiilor de serviciu de către doamna Dogotaru, care ar putea duce la prejudicierea interesului municipalității, primarul a decis să mă investigheze pe mine pentru că am fost bolnav de Covid.
De asemenea, acum 10 minute, în biroul meu a intrat consilierul municipal Valerii Klimenko care m-a amenințat că eu voi face închisoare (nu am înțeles exact pentru ce).
Sincer sper că aceste două fapte nu sunt legate între ele.
Eu imi voi continua activitatea de viceprimar și voi continua demersurile la procuratură și CNA pe subiectul hotelului Național și pe toată această situație”, a mai precizat Chironda.


Viceprimarul Victor Chironda a venit cu o replică la declarațiile făcute de către primarul capitalei Ion Ceban. Acuzat că ar fi lipsit nemotivat de la muncă zile întregi, Chironda spune că din cauza infectării cu Covid-19, concediul planificat pentru 13-26 mai a fost amânat, iar la 29 mai, după ce s-a tratat a solicitat prelungirea concediului nefolosit, pentru a putea reveni la muncă pe 14 iunie. „Dacă voia să afle detalii despre starea mea de sănătate nu avea decât să răspundă la telefoane și mesaje”, a scris Chironda într-o postare pe facebook.

Edilul capitalei, Ion Ceban, a spus că va oferi mai multe comentarii despre declarațiile făcute de adjunctul său, Victor Chironda, ce vizează demolarea Hotelului Național, la întoarcerea din deplasarea din România. Până atunci însă, primarul i-a sugerat lui Chironda să vină cu explicații pe absențele nemotivate de la serviciu, „întrucât acestea au pus pe stop mai multe proiecte urbanistice importante”.


Pub