Povestea de dragoste eminesciană continuă: Monumentul Veronicăi Micle, muza marelui poet, amplasat în scuarul lui Mihai Eminescu, din centrul capitalei

Veronica Micle îi va fi mereu alături, cel puțin în scuarul Mihai Eminescu, recent renovat. Aici a fost amplasat astăzi monumentul poetei, la doar câți pași distanță de cel al lui bădița Mihai.

Foto: UNIMEDIA

Micle stă așezată pe o bancă, în așteptarea lui Eminescu, cu o scrisoare de dragoste pe care o ține timid în mână - astfel a fost întruchipată poeta de către sculptorul Veaceslav Jiglițchi.

„Vrem ca Veronica Micle să fie mai aproape de Eminescu și iată după trei luni de muncă astăzi putem să inaugurăm această sculptură și „să-i lăsăm să socializeze între ei”, marele poet Mihai Eminescu și muza sa Veronica Micle”, a declarat primarul capitalei, Ion Ceban, în mesajul său de salut.

Lucrarea executată din bronz aparține Sculptorului Veaceslav Jiglițchi care ținut să mulțumească oficialităților și locuitorilor capitalei pentru acest proiect.

Locuitorii capitalei au menționat că această sculptură a completat frumos scuarul.

Costul lucrărilor este de aproximativ aproximativ 500 mii de lei.

Totodată, primarul capitalei, Ion Ceban a menționat că urmează să fie renovat și scuarul Miorița care ar putea fi înfrumusețat de o sculptură de aproximativ trei metri.



Pub