(doc) Contestația BECS împotriva PAS face stânga-mprejur: CA Chișinău a obligat CEC să o examineze

Curtea de Apel Chișinău a anulat decizia CEC prin care a refuzat să examineze contestația depusă de BECS împotriva Partidului Acțiune și Solidaritate, privind utilizarea imaginii Maiei Sandu în campania electorală și obligă CEC să o reexamineze. O hotărâre în acest sens a fost adoptată astăzi de CA Chișinău.

Foto: Unimedia

„Se admite acțiunea înaintată de Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor împotriva Comisiei Electorale Centrale, terț Partidul Politic Partidul Acțiune și Solidaritate cu privire la anularea răspunsului nr.CEC-8/4175 din 12.06.2021 și obligarea examinării contestației depuse înregistrată nr.CEC-10AP/6 din 09.06.2021.

Se anulează răspunsul Comisiei Electorale Centrale nr.CEC-8/4175 din 12.06.2021. Se obligă Comisia Electorală Centrală să examineze contestația depuse de către Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor înregistrată nr.CEC-10AP/6 din 09.06.2021 către Partidul Politic Partidul Acțiune și Solidaritate în fond cu emiterea hotărîrii în conformitate cu prevederile Regulamentului privind procedura de examinare și soluționare a contestațiilor de către organele electorale în perioada electorală, aprobat prin hotărîrea CEC nr.3353 din 20.07.2010 și Regulamentului cu privire la activitatea Comisiei Electorale Centrale, aprobat prin hotărîrea CEC nr.137 din 14.02.2006.

Hotărârea poate fi atacată cu recurs la Curtea Supremă de Justiție în termen de 1 (una) zi de la pronunțare, prin intermediul Curții de Apel Chișinău”, se arată în hotărâre.



După ce Comisia Electorală Centrală a respins contestația depusă de Blocului Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor pe faptul că „PAS ar utiliza imaginea Maiei Sandu” în campania electorală, BECS s-a adresat la Curtea de Apel Chișinău.

Comisia Electorală Centrală a respins contestația depusă de BECS pe faptul că „PAS ar utiliza imaginea Maiei Sandu” în campania electorală. Într-un răspuns emis de CEC, se menționează că  „examinarea acestei contestații nu ține de competența CEC”.

Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor a contestat la CEC faptul că PAS ar utiliza imaginea președintei, Maia Sandu, în campania electorală. Într-un document expediat la CEC, se menționează că „pe ultima pagină a buletinului informativ al PAS este prezentat un material informativ, fiind înserate 4 poze în care este prezentată Maia Sandu”. De partea cealaltă, cei in PAS susțin că socialiștii sunt cei care folosesc imaginea președintei, „prin promovarea minciunilor despre ea”.


Pub