00:31:59 29.03.2024
Stiri

VIDEO // Gospodării din raioanele Cahul, Telenești, Florești, Ungheni și Găgăuzia, INUNDATE: Ploile au mai distrus și culturi agricole

Actualitate 17.06.2021 10:08 Vizualizări1312 Autor: Ziarul National
VIDEO // Gospodării din raioanele Cahul, Telenești, Florești, Ungheni și Găgăuzia, INUNDATE: Ploile au mai distrus și culturi agricole


Ploile puternice continuă să facă ravagii pe teritoriul R. Moldova.

Precipitațiile căzute miercuri au provocat inundații ale mai multor gospodării din raioanele Cahul, Telenești, Florești, Ungheni și UTA Găgăuzia.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), în localitatea Văleni din raionul Cahul, pompierii Unității de salvatori din Giurgiulești au pompat apa care a pătruns în zece gospodării.

Angajații IGSU au utilizat motopompele din dotare și au eliberat beciurile și subsolurile de apa care a pătruns în urma precipitațiilor. La fața locului au lucrat trei autospeciale de intervenție și patru motopompe.

Tot precipitațiile au provocat stricăciuni în raioanele Ocnița, Soroca, Ungheni, Dondușeni, Criuleni, Leova, Sângerei și UTA Găgăuzia, unde mai multe hectare de culturi agricole au fost afectate.

Menționăm că ploile cu grindină căzute în ultimele două săptămâni în R. Moldova au distrus peste 2 000 de hectare de livezi, lanuri de porumb și floarea-soarelui sau plantații de legume.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md