00:52:07 20.04.2024
Stiri

DOC // Vești BUNE pentru moldovenii din DIASPORĂ. Vor putea introduce în R. Moldova, la revenire, fără TAXE, obiecte de uz casnic, mobilă, echipamente și câte o unitate de transport auto

Actualitate 17.06.2021 11:40 Vizualizări98553 Autor: Ziarul National
DOC // Vești BUNE pentru moldovenii din DIASPORĂ. Vor putea introduce în R. Moldova, la revenire, fără TAXE, obiecte de uz casnic, mobilă, echipamente și câte o unitate de transport auto


Președintele Maia Sandu propune un proiect de lege care prevede scutirea de plata mai multor taxe pentru bunurile de uz personal introduse în R. Moldova de către cetățenii moldoveni din diasporă, care au hotărât să revină definitiv acasă.

Potrivit șefei statului, proiectul de lege prevede că persoanele care au locuit peste hotare cel puțin trei ani pot introduce în R. Moldova, la revenire, cu anumite scutiri, bunuri personale, obiecte de uz casnic, mobilă, echipamente, dar și câte o unitate de transport auto per familie. Bunurile trebuie să fie în proprietate personală de cel puțin un an.

„Ne bucurăm când oamenii din diasporă decid să revină acasă. Dar, de multe ori, revenirea este un proces complicat. O problemă care ne este semnalată de mulți dintre cei care s-au întors în țară sunt taxele mari pentru bunurile pe care le-au acumulat lucrând peste hotare și pe care doresc să le aducă cu ei”, a spus Maia Sandu.

„Sperăm să obținem sprijinul următorului Parlament pentru adoptarea acestui proiect de lege, iar pentru concetățenii noștri sperăm să fie un argument în plus ca să revină acasă”, a subliniat Maia Sandu.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md