Ansamblul etnofolcloric „Crenguță de iederă” de la USM a obținut marele premiu la Festivalul de cântec popular pascal

My Post (1)

Ansamblul etnofolcloric „Crenguță de iederă” din cadrul Facultății de Arte Frumoase a Universității de Stat din Moldova, alături de conducătoarea artistică Maria Iliuț și conducătorul muzical Ion Proca, a obținut premiul mare la Festivalul-concurs municipal de cântec popular pascal „Pentru Tine, Doamne”, ediția a XXIII-a.

Concertul de gală al laureaților s-a desfășurat în parcul „Valea Trandafirilor” la data de 13 iunie 2021 și a fost organizat în cadrul proiectului sociocultural de weekend „Dialog social cu chișinăuienii”, desfășurat de Pretura sectorului Botanica în colaborare cu Direcția Generală Educație, Tineret și Sport și Direcția Cultură a Consiliului municipal Chișinău.

La etapa de preselecție a Festivalului, care a avut loc pe data de 11 iunie 2021, au participat nouă colective folclorice de tineret și opt soliști din instituțiile de învățământ din sector și municipiu, care au interpretat cântece folclorice religioase ce oglindesc viața, patimile, învierea și înălțarea la cer a Mântuitorului.

În context, menționăm că ansamblul etnofolcloric „Crenguță de iederă” din cadrul Facultății de Arte Frumoase a Universității de Stat din Moldova a fost distins cu valoroase premii la numeroase festivaluri și concursuri de cântec popular, drept apreciere și confirmare a valorii muncii depuse de membrii colectivului artistic și recunoaștere a meritelor în promovarea muzicii populare.


Acest material a fost scris și redactat de echipa USM. Informațiile prezentate în acest material nu reflectă nici într-un mod opiniile echipei #diez.

Taguri: #PromoUSM
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente