/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/DOC/ „Se anulează răspunsul”. Curtea de Apel obligă CEC-ul să examineze sesizarea blocului Comuniștilor și al Socialiștilor privind PAS

missing
17 iunie 2021, ora 19:51

Curtea de Apel Chișinău obligă Comisia Electorală Centrală să examineze contestația depusă de Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor prin care susține că Partidul Acțiune și Solidaritate foloseşte imaginea preşedintei Maia Sandu în campania electorală. Potrivit deciziei, pronunțate astăzi de judecătorii Anatolie Minciună, Ion Muruianu și Ecaterina Palanciuc, răspunsul CEC din 12 iunie curent la solicitarea blocului electorală se anulează. 

„Se admite acțiunea înaintată de Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor împotriva Comisiei Electorale Centrale, terț Partidul Politic Partidul Acțiune și Solidaritate cu privire la anularea răspunsului nr.CEC-8/4175 din 12.06.2021 și obligarea examinării contestației depuse înregistrată nr.CEC-10AP/6 din 09.06.2021”, se menționează în hotărâre.

În aceste condiții, „se obligă Comisia Electorală Centrală să examineze contestația depuse de către Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor înregistrată nr.CEC-10AP/6 din 09.06.2021 către Partidul Politic Partidul Acțiune și Solidaritate în fond cu emiterea hotărârii în conformitate cu prevederile Regulamentului privind procedura de examinare și soluționare a contestațiilor de către organele electorale în perioada electorală, aprobat prin hotărârea CEC nr.3353 din 20.07.2010 și Regulamentului cu privire la activitatea Comisiei Electorale Centrale, aprobat prin hotărârea CEC nr.137 din 14.02.2006”.

Hotărârea poate fi atacată cu recurs la Curtea Supremă de Justiție în termen de o zi de la pronunțare, prin intermediul Curții de Apel Chișinău.

Precizăm că CEC a restituit solicitarea reprezentanților Blocului electoral al Comuniștilor și Socialiștilor, menționând că s-a constat că examinarea acesteia nu ține de competența comisiei.

„Prin urmare, potrivit art. 72 (1) din Codul electoral, că restituim contestația pentru a fi depusă direct la instanță”, se arata în răspuns.

În sesizarea pe care au depus-o la CEC, membrii Blocului Comuniştilor şi Socialiştilor au solicitat ca PAS să primească un avertisment pentru că a folosit imaginea șefei statului și să fie obligat să lichideze stocul de ziare electorale.

Referindu-se la solicitarea depusă, PAS afirma că socialiștii s-ar folosi de fapt de imaginea președintei Sandu. „Socialiștii, neavând soluții pentru cetățeni, sunt cei care folosesc imaginea președintelui, prin promovarea minciunilor despre ea de dimineață până seara. PAS va continua programul de salvare a Republicii Moldova de hoți și de corupți, propus de Maia Sandu la prezidențiale și pentru care a primit votul unui milion de cetățeni”, a declarat purtătoarea de cuvânt a PAS cu referire la acuzațiile BECS.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram