image
Sursa foto: Getty Images

Danezii atacă UEFA după cazul Eriksen: ”Se pare că un stop cardiac e mai puțin grav decât un caz de coronavirus!”

Danemarca se pregătește pentru al doilea meci de la Euro 2020, cel cu Belgia de joi, iar echipa națională speră să depășească starea emoțională provocată de drama prin care a trecut Christian Eriksen.

Selecționerul danezilor a susținut o conferință de presă și a profitat de ocazie pentru a critica atitudinea celor de la UEFA.

Asta deoarece jucătorii ar fi fost obligați de diriguitorii forului european să revină pe teren la scurt timp după episodul în care Eriksen a fost resuscitat pe gazon după ce-și pierduse cunonștința.

”O echipă care un caz de coronavirus poate obține amânarea meciului pentru 48 de ore. Se pare că un stop cardiac e mai puțin important, mi se pare o greșeală.

Este o lecție din care trebuie să tragem învățăminte. Nu a fost cea mai bună decizie să jucăm în continuare. Dar elevii mei au fost puternici”, au fost cuvintele selecționerului Kasper Hjulmand.

Declarațiile lui vin după ce legenda fotbalului danez, Peter Schmeichel, dezvăluise că jucătorii au fost forțați să revină pe teren.

Tatăl lui Kasper Schmeichel a precizat că UEFA le prezentase 3 opțiuni: să reia jocul a doua zi la prânz, să revină pe teren după 50 de minute, sau să piardă meciul, 0-3 la masa verde.

Acuzațiile lui Peter Schmeichel au fost respinse de UEFA.

Selecționerul danez a dezvăluit că mai mulți jucători l-au vizitat pe Christian Eriksen la spital, iar atmosfera îi poate afecta din nou, joi contra Belgiei, tot la Copenhaga.

”Nu cred că le este frică să joace, dar sunt anumite reacții după o asemenea traumă. Aici nu e vorba doar de tine, sunt copiii, soția, părinții, sunt multe emoții care te pot copleși.

Trebuie să fim tari când vom intra din nou pe teren, trebuie să ne bucurăm alături de fanii noștri minunați”, a mai spus Hjulmand.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: