image
Sursa foto: Getty Images

Parapantistul care a aterizat pe gazon la meciul Franţa - Germania, aproape să fie împuşcat

Incidentul dinaintea meciului Franţa - Germania 1-0, când un parapantist aproape că s-a prăbuşit pe teren, era să se termine cu o tragedie.

Militantul Greenpeace a fost aproape să fie împuşcat. Asta pentru că s-a crezut că ar urma un atac terorist. O spune chiar ministrul de interne al Bavariei, Joachim Jerrmann.

"Din cauza inscripţiei Greenpeace, lunetiştii s-au abţinut să intervină. Dacă Poliţia ar fi ajuns la o concluzie diferită, adică aceea că ar fi putut fi un atac terorist, atunci pilotul putea plăti cu viaţa", a spus ministrul de interne al Bavariei, Joachim Herrmann.

Potrivit spuselor lui Herrmann, lunetiştii sunt poziţionaţi pe dealurile din apropierea stadionului, pentru a avea timp să reacţioneze în cazul unui posibil atac terorist.

Ca urmare a incidentului, s-a impus o restricţie totală de zbor deasupra stadionului Alianz Arena pe toată durata EURO 2020.

Cu câteva secunde înainte de fluierul de start, un parapantist a apărut deasupra stadionului, s-a lovit de cablurile care susțin spider-cam-ul și a fost aproape să se prăbușească peste spectatori.

Parapantistul, care era un protestatar Greenpeace, a făcut niște manevre ciudate și bruște, dar în cele din urmă s-a redresat și a aterizat pe gazon. Avea cu el un balon pe care era inscripționat ceva în semn de protest, însă a fost imediat luat în primire de forțele de ordine. Fanii au apucat însă să filmeze momentul.

Însă în momentul ateritzării, care a fost mai degrabă o cădere, parapantistul i-a atins pe doi spectatori, care au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Odată cu acei spectatori care au fost atinşi de parapantist în cădere, s-a rănit uşor şi Didier Deschamps. Selecţionerul Franţei s-a speriat şi s-a lovit de bancă atunci când l-a văzut pe acel parapantist.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: