Ploile abundente au făcut ravagii în mai multe localități. Zeci de hectare de terenuri agricole, afectate

Conform informațiilor colectate din subdiviziunile teritoriale ale IGSU precipitațiile abundente înregistrate pe data de 15 iunie pe teritoriul țării au afectat culturi agricole din mai multe localități. Astfel, ploaia torențială cu grindină a afectat 4,6 ha livezi de prune, 29,4 ha de porumb și 30 ha de floarea soarelui în localitatea Mănoilești, raionul Ungheni. 

Foto: IGSU

Prejudicii au fost înregistrate și în localitatea Cazangic din raionul Leova. Aici, în urma condițiilor meteorologice nefavorabile, au fost distruse circa 4 ha de pepene verde și 1,3 ha de floarea soarelui.

Totodată, conform datelor înregistrate de IGSU, în nordul țării averse puternice cu grindină au afectat circa 2,7 ha de livezi de măr în satul, Șeptelici raionul Soroca, iar în raionul Rîșcani, localitatea Bălanul Nou circa 8 ha de culturi agricole printre care roșii, castraveți și ardei.

De asemenea, pe parcursul zilei de ieri, din cauza condițiilor climaterice nefavorabile furnizorii de energie electrică au raportat deconectări parțiale în 30 localități din 12 raioane printre care Dubăsari, Criuleni, Orhei, Ialoveni, Căușeni, Cahul, Soroca etc.

Conform datelor recepționate de Inspectorat, la data de 16 iunie către orele 06:00, toate localitățile au fost reconectare la energia electrică. La fața locului pentru estimarea pagubelor materiale lucrează Comisiile pentru situații excepționale.


Pub