(doc) Guvernul interimar a alocat din Fondul de rezervă 9,5 milioane de lei în vederea finanțării programelor de compensații în cadrul Programului de stat „Prima casă”

Guvernul a aprobat în cadrul ședinței de astăzi proiectul prin care se alocă, din fondul de rezervă al Guvernului, mijloace financiare în sumă de 9,5 milioane de lei în vederea finanțării programelor de compensații demarate în cadrul Programului de stat „Prima casă”.

Foto: UNIMEDIA
„Acest program este unul foarte important pentru tinerile familii din Republica Moldova și dacă tot ne luptăm cu stoparea exodului, în special a tinerii generații, cred că Programul „Prima Casă” este unul din ancorele care permit menținerea tineretului în țară. Este de datoria noastră să găsim mijloacele necesare pentru a asigura continuarea acestui program”, a declarat premierul interimar, Aureliu Ciocoi.

În urma analizei cererilor de compensare aprobate pentru finanțare, doar pentru luna iunie 2021 Ministerul Finanțelor atestă o insuficiență de cca 4 milioane de lei, ceea ce poate determina stoparea finanțării cererilor acceptate în Program și creșterea riscului de apariție a creditelor neperformante în cadrul Programului de stat „Prima Casă”, din cauza incapacității de plată a unor beneficiari.

În scopul evitării acestor riscuri, Guvernul interimar, printr-o altă decizie, a aprobat majorarea alocațiilor pentru Programul „Prima Casă” cu încă 2 milioane de lei.

Subiect 11 8 by UNIMEDIA on Scribd


Pub