Și-a vândut mașina, apoi a furat-o cu cheia de rezervă: Un bărbat din capitală ar putea sta 4 ani după gratii

Un bărbat de 40 de ani a fost reținut de ofițerii secției investigare infracțiuni a Inspectoratului de Poliție Botanica, fiind suspectat de furtul unui automobil. Acesta este locuitor al capitalei și, potrivit poliția, nu este la prima încălcare penală.


Foto: Poliția Republicii Moldova


Suspectul a fost reținut în comuna Grătieși și transportat la inspectorat. Acesta și-ar fi recunoscut vina și le-a povestit oamenilor legii că de fapt și-a „recuperat” propria mașină, cu cheia de rezervă pe care o avea, chiar dacă o vânduse altui proprietar.

Actualmente bărbatul este cercetat penal pentru furt și, în cazul în care va fi găsit vinovat, riscă amendă de până la 67 500 de lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau chiar închisoare de până la 4 ani. 

În dimineața zilei de 19 mai, polițiștii au fost sesizați de către un bărbat în vârstă de 35 de ani, care s-a plâns că i-au fost furat automobilul de marca „Mazda 6” din curtea blocului din sectorul Botanica al capitalei. Suma prejudiciului provocat a fost estimată la 29 191 de lei.



Pub