(doc) Premii din partea statului pentru sportivii moldoveni, premiați la Jocurile Olimpice de vară și Jocurile Paralimpice de la Tokyo. Care este cuantumul

Sportivii moldoveni, premiați la Jocurile Olimpice de vară și Jocurile Paralimpice de la Tokyo, vor beneficia de premii din partea statului. O hotărâre în acest sens a fost aprobată în cadrul ședinței Guvernului din 16 iunie.

Foto: Simbol

Potrivit unei hotărâri de Guvern, Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării va stabili valorile premiilor după cum urmează:

1) pentru sportivi – valoarea premiului va fi egală cu cuantumul premiului aprobat, conform anexei, în funcţie de performanţa obţinută;

2) pentru antrenori – valoarea premiului va fi egală cu valoarea premiului sportivului, dar nu va depăşi suma acordată sportivului în cazul în care acesta este asistat de mai mulţi antrenori. Dacă antrenorul a pregătit mai mulţi sportivi premiaţi, acestuia i se acordă un premiu egal cu valoarea celui mai mare premiu acordat unui sportiv, majorat cu 75% din valoarea fiecărui premiu acordat celorlalţi sportivi premiaţi;

3) pentru medici şi maseuri – valoarea premiului va constitui 10% din valoarea premiului stabilit pentru sportivul asistat pe perioada ciclului olimpic, dar nu va depăşi 10% din valoarea premiului sportivului în cazul în care acesta este asistat de mai mulţi medici și maseuri.

Prin urmare, sportivii din Republica Moldova care vor lua medalia cu aur vor primi câte trei milioane de lei, cei cu argint – câte două milioane și bronz – câte un milion de lei. De asemenea, sunt prevăzute premii bănești și pentru deținătorii locurilor IV-VIII.

Conform deciziei Comitetului Internațional Olimpic, în perioada 23 iulie 2021-08 august 2021 se va desfășura ediția XXXII-a a Jocurilor Olimpice de vară și ediția a XVI-a a Jocurilor Paralimpice din anul 2021, or. Tokyo, Japonia.

Jocurile Olimpice urmau să aibă loc în anul 2020, dar din motivul răspândirii de tip nou SaRS-CoV-2, Comitetul Internațional Olimpic a decis amânarea acestora pentru anul 2021. Pentru ediția curentă a Jocurilor Olimpice sunt calificați 12 sportivi, la probele olimpice, iar la probele paralimpice se preconizează și se califică circa 7 sportivi.

Subiect 19 3 by UNIMEDIA on Scribd


Pub