„Trebuie să spunem lucrurilor pe nume”. Săgeți între Ivan Ceban și Victor Chironda

Ilie Gulca
16/06/2021
Victor Chironda și Ivan Ceban

Primarul municipiului Chișinău, Ivan Ceban, a intervenit în scandalul dintre viceprimarul Victor Chironda și artitectorul-șef Svetlana Dogotaru. El a semnalat, miercuri, într-un live pe Facebook, întârzierea mai multor proiecte și i-a reproșat viceprimarului că ar fi fost mai bine dacă nu ar fi lipsit „zile întregi nemotivat de la serviciu”. Această controversă a fost provocată de acuzațiile lui Chironda la adresa artitectorului-șef în cazul demolării hotelului Național.

„Trebuie să spunem lucrurilor pe nume. Astăzi, sunt multe proiecte întârziate – amenajarea parcurilor… a parcărilor, tichetarea electronică, planul urbanistic, schema de încadrare a transportului”, a spus Ceban în contextul acuzațiilor lansate de Chironda.

De partea cealaltă, viceprimarul îi sugerează lui Ceban că ar fi aflat „detalii despre starea sa de sănătate”, dacă ar fi răspuns la telefoane și mesaje.

„Totul e simplu. Pentru perioada 13-26 mai, am avut concediu de odihnă planificat, însă din cauza infectării cu Covid-19, am fost nevoit să amân concediul. Astfel, la 29 mai, după închiderea concediului de boală, am solicitat prelungirea concediului de odihnă nefolosit, cu revenirea la muncă pe data de 14 iunie”, a explicat viceprimarul.

De asemenea, Chironda a respins acuzațiile Svetlanei Dogotaru că reclamațiile sale ar fi legate de opțiunile sale electorale.

„Nu mă interesează Parlamentul […] Am acceptat invitația lui Ion Ceban să vin la primărie pentru a schimba abordarea în domeniul dezvoltării urbane și a reorganiza acest sistem putred... Dacă primarul consideră că viceprimarii trebuie să facă lucrul de manager de proiecte de amenajare a parcurilor și să semneze acte permisive fără să pună întrebări, atunci nu e deloc așa”, a remarcat Chironda.

El a reclamat lipsa de sprijin din partea primarului general și faptul că a fost îndepărtat de la luarea deciziilor.

Viceprimarul Chișinăului, Victor Chironda, a cerut pe 15 iunie, într-o conferință de presă, demisia arhitectorului-șef al Capitalei, Svetlana Dogotaru, pe motiv că ar fi aprobat actele pentru demolarea Hotelului Național, decizie cu care nu este de acord.

La rândul său, Svetlana Dogotaru a spus că a acționat legal, iar actele au fost toate în ordine. „Vendeta viceprimarului e cu barbă. E campanie electorală și el ar vrea să se regăsească pe vreo listă electorală”, a spus Svetlana Dogotaru pentru Anticoruptie.md.  

Ilie Gulca
16/06/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii