Deputata PPDA, Inga Grigoriu, telefonată și jignită de Veaceslav Platon: „A încercat să mă intimideze”

Julieta Saviţchi
16/06/2021

Controversatul afacerist Veaceslav Platon a sunat-o, miercuri, pe deputata Inga Grigoriu pentru a-i cere socoteală după ce aceasta a publicat documente şi a declarat că deţine şi alte dovezi despre implicarea lui în Laundromatul rusesc şi devalidarea sistemului bancar moldovenesc, susține deputata.

„A vorbit pe un ton ridicat. Mai întâi mi-a cerut socoteală pentru că nu l-am audiat pe el personal. I-am explicat că nu ţine de competenţa unei comisii parlamentare de anchetă să audieze învinuiţii pe dosare penale. Noi audiem reprezentanţii instituţiilor statului, incercăm să mobilizăm aceste instituţii ca să-şi facă treaba”, a declarat Inga Grigoriu pentru portalul Anticorupţie.md.

Deputata a precizat că Platon a numit-o urât şi a acuzat-o că este mincinoasă. „A încercat să mă intimideze, dar nu sunt persoana care se lasă intimidată de astfel de indivizi. Intervenţia telefonică a lui Platon nu mă va opri, dimpotrivă, mă mobilizează să investighez până la urmă”, ne-a declarat Grigoriu.

Întrebată dacă îl va denunţa pe Platon pentru intervenţia telefonică, Inga Grigoriu a spus că se abţine, dar va apela la organele de drept acesta va mai încerca s-o intimideze sau o va ameninţa.

Președinta Comisiei parlamentare Laudromat, deputata Platformei DA, Inga Grigoriu, a făcut publice, miercuri, detalii noi din schema spălătoriei rusești de bani prin Moldova, în care sunt implicate firmele, în spatele cărora ar sta controversatul om de afaceri Veaceslav Platon. Grigoriu a făcut referinţă şi la compania of-shore Ronida Invest LTD, care ar fi implicată atât în spălătoria rusească, cât și în frauda bancară, spune Inga Grigoriu, aducând în acest sens probe documentare.

Amintim că zilele trecute Veaceslav Platon a fost absolvit de pedeapsă în dosarul fraudei bancare, decizie calificată controversată și politizată de mai mulți analiști și juriști.

Julieta Saviţchi
16/06/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii